Uneton48 tekee koko illan elokuvan ja sinäkin voit osallistua

Uneton48 Goes Long toteutetaan 48 päivässä yhteistyössä yleisön kanssa. Sinäkin voit ehdottaa kuvauspaikkoja tai repliikkejä - tai hakea jopa näyttelijäksi elokuvaan.

Kuva: Noel Powell / Fotolia

Moni tuntee Uneton48:n, lyhytelokuvakilpailun, jossa mukaan ilmoittautuneille joukkueille annetaan 48 tuntia aikaa tehdä 4-7 minuutin lyhtelokuva hatusta arvottujen genrejen mukaan. Kisan alussa tiimeille annetaan myös muutama pakollinen elementti, joiden on esiinnyttävä elokuvassa. Näin varmistetaan, että elokuvaa ei ole voitu tehdä ennen 48 tunnin määräaikaa.

Nyt Uneton48 ryhtyy koko illan elokuvan projektiin, joka käynnistyy huomenna 8. heinäkuuta.

Uneton48 Goes Long on uudenlainen, osallistava elokuvaprojekti, jossa koko illan elokuva tehdään yhteistyössä yleisön kanssa 48 päivässä. Projektin tuotantoketju on täysin avoin ja kaikki elokuvan materiaalit tulevat yleisön kommentoitavaksi sekä ladattavaksi ja vapaasti hyödynnettäväksi omaan käyttöön. Elokuvan esituotanto, jossa yleisö pääsee vaikuttamaan elokuvan sisältöön, käynnistyy nyt.

Elokuvan kuvaukset alkavat 8. päivä, jolloin alkaa hurja taistelu aikaa vastaan. 48 päivää myöhemmin elokuva saa ensi-iltansa Elisa Viihteellä sekä Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin yhteydessä järjestettävässä näytöksessä. Lisäksi elokuvan tuottaja Uneton48 lahjoittaa elokuvan ihmisten käyttöön pop up -näytöksiä varten, joten jokainen voi järjestää oman ensi-illan.

Tulevan elokuvan teemana on “Rakkauslaulu Helsingille”. Nyt yleisöltä kysytään, missä paikoissa tiivistyy Helsingin kauneus ja tunnelma, ja elokuvantekijät rakentavat käsikirjoituksen näiden ympärille. Yleisö päättää lisäksi pakolliset elementit, joiden tulee esiintyä elokuvassa. Katsojat voivat hakea elokuvaan näyttelijäksi ja pääsevät myös säveltämään musiikkia ja leikkaamaan itse elokuvan trailerin. Syyskuussa järjestetään kaikille avoin elokuvakoulu Kampin kauppakeskuksessa ja lisäksi yleisöllä on mahdollisuus tulla seuraamaan elokuvan kuvauksia.

Tulevaisuudessa tuotantomallia pyritään kehittämään niin, että tulevien Uneton48-lyhytelokuvakilpailun finalistit pääsevät esittelemään pitkän elokuvansa ideat yhteistyökumppaneille, ja näistä kolme elokuvaa toteutetaan vuosittain.

Osallistu 48dayfilm -nettisivulla ja ehdota elokuvaan repliikkejä, kuvauspaikkoja tai hae mukaan näyttelijäksi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi