Välähdyksiä tamperelaisesta arjesta

Visuaalisen journalismin opiskelijat tuottivat kattauksen kiinnostavia minidokkareita.

Heikki Pölösen minidokkari kertoo arjen haasteista.
Heikki Pölösen minidokkari kertoo arjen haasteista.

Tampereen yliopiston visuaalisen journalismin maisteriopiskelijat ovat synnyttäneet kasan mielenkiintoisia minidokkareita. Pariminuuttiset pätkät luotaavat erilaisten ihmisten mielenmaisemaa.

Tyylikkäästi ohjatut pätkät kertovat kiinnostavasti arjen hetkistä, haasteista ja onnistumisista. Esimerkiksi Heikki Pölönen kertoo omassa pätkässään heräämisen haasteesta. Herätys on kurkistus päihdeongelmien kanssa painineen nuoren herran elämän. "Arkiaamuista selviää rutiineilla ja sillä, että on jokin päämäärä, mitä kohti suunnata. Mutta mitä jos joutuisitkin opettelemaan arjen uudestaan?" Pölönen kysyy videon esittelytekstissä.

Kymmenen videon kattauksessa avataan myös muun muassa muotisuunnittelija Marian inspiraatiota, pubivisallaan hyvää mieltä tuottavan Jupon ajatusmaailmaa sekä turvapaikkapäätöstä odottavan venäläisen anarkistin Peten odotusta. Tuotannon laatu antaa kuvan siitä, että tulevina vuosina Suomi tulee saamaan lisää osaavia dokumentaristeja.

Teoksia yhteensitovana teemana toimi "Tampereen sydän". Kurssia veti ohjaaja Mikko Keskinen ja tuottajana toimi lehtori Anssi Männistö.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi