Valkokankaan huippuvuosi 2012

Suomen elokuvateatterit vetivät tänä vuonna ennätysmäärät katsojia.

Suomalaisissa elokuvateattereissa vietettiin erinomaista vuotta, sillä 8 miljoonan katselijan raja ylitettiin ensimmäisen kerran yli 30 vuoteen. Kotimaiset elokuvat ovat vahvasti edustettuina, sillä niiden osuus kokonaispotista on peräti 28 prosenttia.

"Hyvän vuoden tekevät ennen kaikkea elokuvat. Tänä vuonna niin kotimaiset kuin ulkomaiset elokuvat ovat keränneet hyvin katsojia. Kotimaisen elokuvan menestys on taannut, että ennätysvuosi on tuonut katsojia myös maakuntien pieniin teattereihin", iloitsee Suomen Filmikamari ry:n toimitusjohtaja Tero Koistinen.

Ulkomaisista leffoista eniten suomalaista leffakansaa kiinnosti uusi Bond-raina Skyfall. Suomalaisista kärkeen nousi Risto Räppääjä ja viileä Venla. 20 katsotuimman elokuvan listalle mahtui muutenkin useita lapsille suunnattuja leffoja. Suomalaisista parinkymmenen kärkeen kiilasivat Risto Räppääjän lisäksi Tie pohjoiseen, Puhdistus, Varasto, Iron Sky, Niko 2 ja Härmä.

Genrocks tarjoilee elokuvan ystäville jälleen oman Filmographynsä vuodelle 2012. Kyseessä on megatiivistys vuoden (jenkkiläisestä) leffatarjonnassa: 300 leffaa tarjoillaan seitsemän minuutin pätkässä. Mukaan mahtuu inspiroivan loistavia leffoja, mutta myös niitä, jotka ovat niin surkeita, että ne saavat oman elämän maistumaan paremmalta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi