World Press Photo: Maailman parhaimpien valokuvien satoa Sanomatalolla

Kansainvälisessä valokuvakilpailussa palkittiin tänä vuonna myös suomalainen pitkän linjan kuvajournalisti Markus Jokela.

World Press Photo on vuosittain järjestettävä maailman arvostetuin kuvajournalismin kilpailu, jossa valitaan eri kategorioissa parhaimpia lehtikuvia.

Tänä vuonna pitkien valokuvaprojektien sarjassa kolmanneksi sijoittui suomalainen Helsingin Sanomien valokuvaaja Markus Jokela projektillaan Table Rock, Nebraska. Projekti sijoittuu pieneen 250 asukkaan amerikkalaiskylään Oklahoman osavaltiossa, missä Jokela kuvasi asukkaiden arkea ja elämää. Jokela kävi Table Rockissa Yhdysvalloissa ensimmäisen kerran vuonna 1992. Silloin kylässä asui 308 ihmistä. Sittemmin väki on vähentynyt.

"Se paikka on hiljentynyt hirveästi. Se ei ole enää niin eläväinen paikka kuin ensimmäisillä kerroilla, mutta se tuntuu olevan yleinen kehitys Amerikan pikkukaupungeissa”, sanoo Jokela.

Jokelan sarjan kuvia on julkaistu pienempinä juttuina Helsingin Sanomissa ja Kuukausiliitteessä. Jokela on tunnettu vahvoista, ihmistä lähellä olevista valokuvistaan.

“Tavallinen, epädramaattinen elämä on se, mitä mä oon aina tykännyt kuvata."

"Kuvajournalismi hakee aina eksoottisia aiheita ja dramatiikkaa. Tavallisuus jää usein huomioimatta. Se on kuitenkin usein sitä elämää, mitä me kaikki elämme, ja jos siitä saa päräyttäviä kuvia, niin se on hienoa.”

World Press Photon Vuoden kuvan voitti kiistelty Burhan Ozbilicin kuva, jossa Venäjän suurlähettiläs Andrey Karlov on juuri murhattu taidegalleriassa Turkissa.

Kilpailuun osallistui tänä vuonna yli 5000 valokuvaajaa yli 120:sta maasta. Väkevät kilpailussa palkitut valokuvat ovat nähtävissä Sanomatalon aulassa 6. syyskuuta asti. Kuvat löytyvät myös World Press Photon nettivisuilta.

World Press Photo -näyttely, 18.8.–6.9.2017. Sanomatalo, Töölönlahdenkatu 2.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi