X Gamesin suorat lähetykset katsottavissa Yle Areenasta

Yle Urheilu teki kaksivuotisen sopimuksen. Ensimmäiset lähetykset jo ensi yönä.

Kuva: Thinkstock / Zoonar

Yle on vihdoinkin heräämässä urheilukentän muutoksille. Tästä merkkinä Yle Urheilu julkisti juuri kaksivuotisen sopimuksen extremelajien kuninkuustapahtuman X Gamesin kanssa. Los Angelesissa järjestettävien kesän X Gamesien kyytiin pääsee jo torstain ja perjantain välisestä yöstä eteenpäin, kun Yle Areenan suorat nettilähetykset alkavat.

"Olemme jo aiemmin näyttäneet X Gamesia Ylen kanavilla, mutta nyt päätimme laajentaa sopimusta. Hienoa, että kisoja voi seurata suorana netissä alkaen jo tästä viikonlopusta", tapahtumaurheilun päällikkö Robert Portman sanoo Ylelle.

Suomalaisväriä nähdään viikonlopun aikana, kun rallicrosskuljettaja Toomas Heikkinen taistelee GRC-sarjan voitosta X Gamesin yhteydessä järjestettävässä päätösosakilpailussa.

Legendaarisin laji kesän X Gamesissa lienee kuitenkin rullalautailu, jossa kisataan kolmessa eri alalajissa, Street Leaguessa, Big Airissa ja rampissa.

Street Leaguessa lautailijat laskevat erilaisilla härveleillä varustetun radan läpi ja suoritus arvioidaan flow´n, laudan hallinnan ja temppujen perusteella. Big Airissa kilpailijat ottavat lautansa alle ilmaa niin sanotussa mini rampissa, jossa ensin hypätään kuilun yli ja sen jälkeen neljännesrampista. Lajin kuningas on viime vuosina ollut brasilialaissyntyinen Bob Burnquist, joka otti viime vuonna viidennen peräkkäisen voittonsa.

Kahdella pyörällä X Gamesissa mennään sekä BMX-pyörillä että MotoX-sarjan moottoripyörillä. BMX-pyörät kisaavat Big Airissa ja streetissä. Moottoripyörät kisaavat sekä tempuissa että nopeudessa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi