10 x Helsingin viehättävä vintagepuoti

Helsinki on täynnä upeita liikkeitä, jotka tuovat tuulahduksen yksinkertaisemmista ajoista.

Vintagepuodit ovat yleensä oman tyylinsä ilmentymiä. Soul Vintagessa vaatteet ja asusteet on aseteltu näytille ajatuksella.
Vintagepuodit ovat yleensä oman tyylinsä ilmentymiä. Soul Vintagessa vaatteet ja asusteet on aseteltu näytille ajatuksella. Kuva: Riikka Möhkölä

Ansa Second Hand

Kallion Karhupuiston välittömässä läheisyydessä Agricolankadulla sijaitseva Ansa Second Hand on valloittava pieni puoti. Vintagevaatteiden, -laukkujen ja -vöiden lisäksi myynnissä on kaupanpitäjä Ansan oma koru- ja asustemallisto. Valikoiman helmiä ovat ihanat, värikkäät mekot ja hameet. Ansa Second Handin Facebook- ja Instagram-sivuilla kauppa käy myös vilkkaana, sillä sivuilla voi tehdä varauksia.

Hoochie Mama Jane

Myös Agricolankadulta löytyvä Hoochie Mama Jane tarjoilee upeita ja uniikkeja vintagevaatteita. Liikkeestä varsin erityisen tekee erinomainen palvelu: asiakkaan tarpeet todella kuunnellaan ja vaatteita sovittaessa saa asiantuntevaa apua. Hoochie Mama Janen upeita juhlapukuja on nähty eri gaaloissa ja Linnan juhlissa. Allekirjoittaneen täytyykin mainita, että Facebookissa oli lopetettava seuraaminen, sillä varausmeininki oli lähdössä käsistä.

Syksy on Hoochie Mama Janessa kiireistä aikaa, sillä asiakkaat etsivät täydellistä pukua erilaisiin juhliin ja gaaloihin.
Syksy on Hoochie Mama Janessa kiireistä aikaa, sillä asiakkaat etsivät täydellistä pukua erilaisiin juhliin ja gaaloihin. Kuva: Riikka Möhkölä

Radhica

Radhica on helsinkiläinen vintageverkkokauppa, joka tarjoaa uniikkeja vaatteita 60-90-luvuilta. Sivut ovat selkeät ja raikkaat. Itse verkkokaupan puolella tuotteet esitellään mallien yllä, ja mallistakin ilmoitetaan pituus, sekä mitä kokoa hän normaalisti käyttää. Vaatteista on monta kuvaa sekä mahdolliset käytön jäljet kerrotaan tarkasti. Mikäli vaatteita ostaa yli 50 eurolla, on kuljetus Suomeen ilmaista. Verkkokaupan pitäjät lahjoittavat kuukausittain Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle.

Soul Vintage

Hesarilla vaikuttava Soul Vintage on pullollaan sekä upeita sisustustuotteita että vintagevaatteita sekä miehille että naisille. Myynnissä on myös nykytaiteilijoiden taidetta. Vaatteet, kengät ja vyöt ovat erinomaisessa kunnossa. Soul Vintagessa saattaa hyvinkin törmätä tuotteeseen, jollaista ei muualta löydä. Myynnissä on ollut esimerkiksi brittiarmeijan vartijan takki. Takkiosasto on muutoinkin erinomainen, ja ajanpatinoiman upean nahkarotsin voi löytää vaivatta.

Soul Vintagesta kannattaa eritoten etsiä laadukkaita biker-takkeja.
Soul Vintagesta kannattaa eritoten etsiä laadukkaita biker-takkeja. Kuva: Riikka Möhkölä

Mekkomania

Nimikin sen jo kertoo: Flemarin Mekkomania on mekkofanin keidas. Erilaisia upeita luomuksia on tarjolla laidasta laitaan. Koot ovat myös usein suurempia kuin monissa muissa vintageliikkeissä. Mekkojen lisäksi Mekkomania myy laukkuja, koruja ja asusteita. Liikkeen tuotteita voi varata Facebookin kautta, puhelimitse, sähköpostitse tai paikan päältä. Palvelu on äärimmäisen ystävällistä ja avuliasta.

SomaOma

Punavuoren vintagehelmi on ehdottomasti söpöäkin söpömpi SomaOma. Naistenvaatteisiin keskittyvä liike on täynnä tarkkaan valittuja eri vuosikymmeniltä. Liikkeen pitäjä Paula postittaa vaatteita myös kotiin ja antaa takuun vaatteiden kunnosta. Puodissa vaatteet ja asusteet ovat esillä väljästi ja palvelu on todella asiantuntevaa.

Ruutu-Rouva

Elokuussa upeaan 35 vuoden ikään tullut Ruutu-Rouva on jo legenda second hand- ja vintagevaatteiden myymälöiden saralla. Myöskin Punavuoressa sijaitseva puoti tarjoaa upeiden naisten leninkien lisäksi yksilöllisiä iltapukuja, kansallispukuja, merkkilaukkuja, kengät, korut ja turkikset.

Frida Marina

Kaarlenkadulla Kalliossa sijaitseva Frida Marina on second hand- ja vintagekauppa, jonka yhteydessä toimii myös kirpputori ja kaksi muuta liikettä: Pieni Sydän Second Hand ja VSEHki. Ihastuttavassa liikkeessä vaatteet ovat hyvin esillä ja kokoelma suosii kotimaista vintagea 50-80-luvuilta. Valikoima on laadukas ja vaihtuu tiuhaan. Frida Marinassa voi tehdä todellisia löytöjä edukkaaseenkin hintaan.

Frida Marinasta kukkaismekkofanit löytävät varmasti etsimänsä.
Frida Marinasta kukkaismekkofanit löytävät varmasti etsimänsä. Kuva: Riikka Möhkölä

Play it again, Sam

Kruunuhaassa sijaitsee lähes yhtä kunnioitettavaan ikään kuin Ruutu-Rouva päässyt Play it again, Sam. Useissa elokuvaprojekteissakin puvustajana ja pukusuunnitelijana työskennellyt liikkeenomistaja Arja Könönen on tehnyt vuosien varrella yrityksestään loistokohteen niin vintagefaneille kuin turisteillekin. Myymälä toimii myös pukuvuokraamona, josta saa niin smokit, frakit kuin upeat 20-luvun asukokonaisuudetkin. Play it again, Sam nousee luonnollisesti tälle listalle: onhan City valinnut liikkeen parhaaksi second hand -liikkeeksi vuosina 1988 ja 1994.

Kallio Second Hand

Hämeentiellä sijaitseva värikäs puoti Kallio Second Handista voi löytää vintagevaatteiden lisäksi ihanaa pikkusisustavaraa, koruja, huonekaluja ja pikkiriikkisen myös uutta, suomalaista designia. Laajan valikoiman hintahaarukka on eurosta 300 euroon. Kallio Second Handista saattaa tarttua käteen upea mokkanahkatakki, bling bling -kengät tai vaikkapa Muumimamma-yöpaita.

2 kommenttia

Shoppailija

6.9.2018 16:51

Jätitte ehkä kovimman secondhand liikkeen mainitsematta, brandsecondhand

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sofia111

9.9.2018 15:38

Brandsecondhand, Relove ym. eivät ole vintagepuoteja vaan kirpputoreja. Vintagekauppa taas ei ole kirppis, vaan yhtenäisempi ja laadukkaampi valikoima vintage-tuotteita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi