3 x mielenkiintoisimmat panimot juuri nyt - nämä uutuudet puhuttavat vielä pitkään

Uudet panimot ovat viemässä Suomen olutkulttuuria ja koko panimoalaa entistä suurempaan nosteeseen.

Vaikka vuosi 2021 voidaan muistaa monesta muustakin asiasta, se tullaan muistamaan myös monen uuden panimon syntyvuotena.

Seuraavat kolme uutuutta tarjoavat suomalaisille ainutlaatuisia elämyksiä niin tuotteiden kuin tuotantopaikkojen puolesta.

1. Tapahtumapaikan oma panimo

Hartwall ilmoitti tällä viikolla rakentavansa Tampereen Uros-areenalle oman craft-olutpanimon, jonka padoissa tulee porisemaan tamperelaisten oluiden erikoiseriä. Aivan erityisen uutisen tästä tekee se, että pienet, tapahtumapaikkojen omat panimot ovat Suomessa ja maailmallakin vielä harvinaisia.

”Satsaamalla paikallisiin craft-oluisiin olemme mukana viemässä Suomen olutkulttuuria ja koko panimoalaa entistä suurempaan nosteeseen. Tämä edellyttää meiltä rohkeita tekoja, jotka ovat jopa maailman mittakaavassa poikkeuksellisia. Panimo areenan paraatipaikalla tulee olemaan elämys kaikille aisteille”, Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen kertoo yrityksen tiedotteessa.

Hartwallin uusi panimo tulee sijaitsemaan Tampereen Uros-areenalla.
Hartwallin uusi panimo tulee sijaitsemaan Tampereen Uros-areenalla. Kuva: Hartwall

Areenalle rakentuva craft-panimo jatkaa Hartwallin omistautumista paikallisiin erikoisoluisiin. Alkuvuodesta 2021 Hartwall osti Bryggeri Helsingin panimoliiketoiminnan ja nyt on vuoro satsata Tampereelle, jossa on jo valmiiksi kukoistava olutkulttuuri.

”Tampereella on laadukkaita omia panimoita ja siellä teollinen historia yhdistyy verrattomalla tavalla nykykulttuuriin. Haluamme tuoda kaupunkiin jotain uutta, mutta pohjimmiltaan tamperelaista”, kertoo Hartwallin craft-panimoiden kehityspäällikkö Juhani Mertsalmi.
 

2. Kontulan Oluttehdas

Yksi mielenkiintoisimmista, mutta samalla tavallisimmista, panimoista löytyy Kontulasta. Tai tarkemmin sanottuna ei löydy, sillä Kontulan Oluttehtaalla ei ole omaa tuotantolaitosta tai varastotilaa. Se valmistuttaa oluensa Tartossa A. Le Coqin panimolla, jossa tuotantomääräksi saadaan huikeat 100 000 litraa.

Toisin kuin monet muut trendipanimot, tämä Jukka Kurttilan ideasta syntynyt oluttehdas valmistaa peruslageria ilman turhia kikkailuja.

Kontulan Oluttehtaan mukaan pakkaus on kuten olut – mutkaton ja suora.
Kontulan Oluttehtaan mukaan pakkaus on kuten olut – mutkaton ja suora. Kuva: Kontulan Oluttehdas

“Ei kikkoja eikä erikoisuuksia, vain juotavaa lageria. Me ei jakseta tuota oluthössötystä. Perusbisse rules”, panimon nettisivuilla kerrotaan.

LUE MYÖS: Ruokaintoilijat matkaavat nyt Kontulaan - näitä annoksia ei muualta saa!

Kontulan Oluttehtaan Keijo-olut tulee löytymään S-ryhmän kaikkien myymälöiden hyllyiltä maaliskuun 2021 aikana. Olut tulee saataville puolen litran tölkeissä 4,6 % ja 0,0 % vahvuisena.
 

3. Mad Hopper

Taka-Töölöön, Viisi Penniä -ravintolan kellariin rakentuvan Mad Hopper -panimon rakennustyöt piti olla valmiina jo tammikuussa, mutta mutkia tuli matkaan. Tällä hetkellä tavoiitteena on, että Mad Hopper Brewing Companyn ensimmäisiä oluita päästään maistelemaan Viiden Pennin oluthanoista vappuun mennessä.

Panimon tuotantokapasiteetti on alussa 90 000 litraa vuodessa, ja sitä on tarkoitus kasvattaa pikkuhiljaa. Panimotekniikka mahdollistaa innovatiivisen ja teknisesti haastavien oluiden valmistamisen. Panimon missiomme onkin panna uniikkia, modernia ja korkealaatuista craft-olutta pienellä twistillä.

Mad Hopperin panimon laitteet ovat alan uusinta teknologiaa.
Mad Hopperin panimon laitteet ovat alan uusinta teknologiaa. Kuva: Mad Hopper

“Laatuajattelu ohjaa toimintaamme. Tähtäämme siihen, että oluemme ovat maukkaita sekä teknisesti korkeatasoisia ja virheettömiä. Sen varmistavat parhaat raaka-aineet sekä mahdollisimman pieneen ympäristön kuormitukseen ja energiansäästöön perustuva panimotekniikka, hankkeen vetäjä ja yhtiön toimitusjohtaja Gianjot ”Dollar” Singh kertoo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi