5 x Afternoon Tea – herkutteluhetki Helsingissä

Pikkurilli pystyyn, skonssit pöytään ja herkuttelemaan!

Kuva: Fi Bell / Unsplash

Klassinen iltapäivätee on Briteistä Suomeenkin rantaunut perinne, joka tarjoaa herkutteluhetken myöhäiseen iltapäivään. Helsingissä afternoon tea on tarjolla muutamissa laadukkaissa ravintoloissa.

1800-luvun Lontoossa eli herttuatar Anna, jonka vatsa kurni aina neljältä iltapäivällä. Illalliseen oli vielä matkaa ja lounas vain muisto enää, joten tee sekä hieman suolaista ja makeaa pelastivat tilanteen. Anna kutsui kavereita kylään ja iltapäiväteestä tuli sosiaalinen ilmiö.

Afternoon tea tuo pöytään voileipiä, pikkusuolaisia, makeita herkkuja ja kuten esimerkiksi legendaarisen Kämpin tuhdimmassa versiossa kaviaaria ja tryffeliä. Yleensä herkut tarjoillaan jaettavalla monikerroksisella tarjottimella. Juomapuoli ei typisty teehen, vaan mukaan mahtuu niin laatukahvia kuin sampanjaakin.

Kuva: Sebastian Coman Photography / Unsplash

Brasserie Kämp

Kun puhutaan Helsingin iltapäiväteestä, Kämp on ohittamaton klassikko. Arvokas tunnelma saa seurakseen monipuolisen kattauksen niin makeita kuin suolaisiakin herkkuja. Vaihtoehtoina Classic Afternoon Tea tai laajempi Grand Afternoon Tea.

Mukana muuan muassa skonsseja creme cruella ja kotitekoisilla hilloilla. Grand-versio tuo mukaan kaviaarit, tryffelit ja yleellisen vadelma-valkosuklaaparfaitin.

Kämpin Afternoon Tea on saatavilla Ma-pe klo 15-17, lauantaisin kahdessa kattauksessa: klo 14 ja klo 15 ja sunnuntaisin ennakkotilauksella. Hinta Classic 40 euroa, Grand 53 euroa.

Salutorget

Salutorgetissa on tarjolla perinteinen afternoon tea skonsseineen ja sormivoileipineen. Makeanhimon tyydyttävät omat hillot ja pikkumakeat. Skonssi on skotlantilaisperäinen teeleipä, ns. hieno leipä, joka voi olla suolainen tai makea. Ne ovat pyöreitä ja muutaman sentin korkeita vakiovarusteita iltapäiväteepöydässä.

Salutorgetin kaunis jugendsali sopii erinomaisesti tyylikkääseen maisteluun. Ravintolasta löytyy myös vankka kokemus aiheeseen, sillä afternoon tea on ollut tarjolla vuodesta 2011.

Afternoon Tea tarjolla maanantaista lauantaihin klo 14-18. Hinta 27 euroa.

Ateneum Bistro

Iltapäivätee löytää arvoiseensa miljööseen, kuten Ateneumin bistron tapauksessakin. Mieti vaikka: kiireisen päivän päätteeksi otat hengähdyshetken upean klassisen taiteen parissa ja sen jälkeen syöt itsesi hyväksi bistron afternoon tea’n avulla.

Ateneumin Afternoon Tea pitää sisällään kahdeksan suolaista ja kahdeksan makeaa palaa sekä kahta eri teetä.

Afternoon Tea tarjolla arki-iltapäivisin sekä la-su klo 11-16. Hinta 36 euroa / 2 henkilöä.

Hotel Haven

Unioninkadulta löytyvä Hotel Haven kuuluu myös Kämp-hotelleihin ja siellä afternoon tea on saapunut valikoimaan vasta hetki sitten. Havenissa pohjoismaiset maut kohtaavat klassiset perinteet ja iltapäivän teehetki saa kaverikseen cocktailit.

Havenin teehetki jakautuu makujen puolesta makeaan, suolaiseen ja neutraaliin ja lista vaihtuu keittiön innovoinnin tuloksena. Tarjonnasta voi bongata mm. juures quichea, skagenia, raskisämpylää täytettynä, erilaisia hilloja, karpalochutneyta sekä macaroneja ja muuta makeaa.

Iltapäiväteetä tarjoillaan Bar Havenissa perjantaisin klo 14–18, lauantaisin klo 13–17 sekä sunnuntaisin klo 14–17. Hinta 30 euroa (sampanjan kanssa 45 euroa, cocktailien kanssa 55 euroa). 

Hotel St. George

Hotel St. George on kolmas Kämp Hotelsin mestoista, joka tarjoilee laadukkaan afternoon tean omassa WIntergardenissaan. Iltapäivätee valmistetaan aina sesongin raaka-aineista, joten tarjonta vaihtelee, mutta listalta voi löytyä esimerkiksi savusilakkaleipiä, tiikerikakkua, karpalo-manteliskonseeja, muikkukukkoa sekä mansikkaa ja vaahtokarkkia.

Syömisiä tukee pitkä lista erilaisia teelaatuja sekä muutama kupliva vaihtoehto.

St. George tarjoilee iltapäiväteetä perjantaista sunnuntaihin kello 13-17 ennakkotilauksella. Hinta 34 euroa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi