5 x uudet ravintolat: Helsinki, marraskuu 2015

Tästä murua rinnan alle uusista helsinkiläisistä rafloista.

Kuva: kichigin19 / Fotolia

Mottomme on: ravintolaruoka on paras ruoka. Siksi kokosimme jälleen ravintolatulokkaita Helsingistä yhteen listaan. Poimi tästä ehdotukset seuraavaa uhkaavaa nälkätilannetta varten.

Palma

Lönnrotinkatu 9

Meksikolaisraflojen Patrona ja Lucha Loco perustajien uusin spotti on Lönnrotinkadun söpö tapasbaari Palma. Lokakuussa auennut pikku ravintola tarjoilee vaihtuvia tapaksia moneen makuun. Tuore rafla on kävijöiden mieleen: sillä on lähes virheettömät kävijäarvostelut.

Baskeri & Basso

Tehtaankatu 27-29

Telkkarista tuttujen kokkien pariisilaista tunnelmaa henkivä BasBas-bistro on trendikäs tuulahdus helsinkiläiseen ravintolaskeneen. Raflan takana ovat tv:n kokkikomistukset Nicolas Thieulon ja Kalle Kiukainen. Ruoka on bistron omien sanojen mukaan naurettavan yksinkertaista, viinit luonnonmukaisia ja monipuolisia ja tunnelma vertaansa vailla. 

Naughty BRGR

Lönnrotinkatu 13

Top Chef -voittaja Akseli Herlevin burgeriuhkailut ovat pitkän ja innokkaan odottelun jälkeen käyneet vihdoin toteen. Tylsään suomalaiseen hampurilaisskeneen kyllästynyt kokki avasi viime viikolla Lönnrotinkadulle burgeriravintolan, joka lupaa maan parhaat pököt. Tätä ei sovi missata - mutta varaudu jonoon, tuhmassa burgerissa ei pöytävarauksilla juhlita. 

Izakaya

Runeberginkatu 55 B

Tokyo55:n kylkeen syksyllä auennut Izakaya ei ole sushiravintola. Izakaya-tyylisiä ravintoloita voisi luonnehtia japanilaisiksi tapasravintoloiksi, sillä niissä on tarkoitus tilata pieniä annoksia pöytään jaettavaksi. Cocktailit ja after work -kulttuuri ovat täällä parhaimmillaan. Ja mikä parasta, iltaa voi halutessaan jatkaa viereiseen sushiravintolaan. 

Ravintola Grön

Albertinkatu 36

Street Gastron entisiin tiloihin viime viikolla avattu ravintola Grön nojaa sesonkiajatteluun, mutta venyttää sesonkeja nerokkaasti ympärivuotisiksi luovilla säilöntämenetelmillä. Kesällä Suomesta käsin poimittuja mansikoita saa Grönistä talvellakin, eikä tuontimarjoja tarvita. Toim. huom.: vihreästä nimestään huolimatta Grön ei ole kasvisravintola.

Tsekkaa myös Cityn aiemmat ravintolalistaukset:

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi