Ääni keittiöstä: Viljami Broas – Sofia Gastro

Keittiöpäällikkö Viljami Broas käy itsekin välillä kuokkimassa pellolla, jossa ravintolan vihannekset kasvatetaan.

Viljami Broas valmistaa sesongin mukaista, kaunista ja ajatuksella valmistettua ruokaa, sellaista mitä haluaisi itsekin syödä.
Viljami Broas valmistaa sesongin mukaista, kaunista ja ajatuksella valmistettua ruokaa, sellaista mitä haluaisi itsekin syödä. Kuva: Sofia Future Farm

Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloihin.

Viljami Broas meinasi vaihtaa alaa vielä kokkikoulussa, kun kasvisten peseminen ei liiemmin kiinnostunut. Onneksi näin ei päässyt käymään, sillä nyt hän johtaa Sofia Future Farmin kaikkien kolmen ravintolan keittiötä.

Hänen vastuullaan ovat aamiaista ja lounasta tarjoava Sofia Bistro, viinibaari Sofia Wine sekä illallisravintola Sofia Gastro.

Mieleenpainuvimmaksi ruokamuistokseen Broas nimeää illallisen ravintola Geraniumissa Kööpenhaminassa.

“Uskomaton tarkkuus yksityiskohdissa, viimeisen päälle maut ja loistava palvelu rennolla otteella”, hän muistelee.

Mikä on suosikkiraaka-aineesi?

Tosi vaikea nimetä yhtä tiettyä. Näin kesällä esimerkiksi suomalainen peruna on todella hyvää. Se taittuu moneen tarkoitukseen, mutta parhaimmillaan se yleensä on yksinkertaisesti keitettynä. Lisäksi voita, yrttejä ja suolaa.

Kuvaile ruokafilosofiaasi?

Tehdään sellaista ruokaa, mitä itse haluaisi syödä. Sesongin mukaista, kaunista ja ajatuksella valmistettua.

Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?

Suurin osa meidän kasviksistamme tulee Kaupunkilaisten omalta pellolta Vantaan Korsosta. Saamme sieltä todella korkealaatuisia biodynaamisesti viljeltyjä kasviksia, aina silloin kun ne ovat parhaimmillaan. Me kokit ja muukin henkilökunta käymme myös siellä peltotöissä, se on hyvää vaihtelua normaaliin arkeen.

Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?

Ehdottomasti henkilökunta! On äärimmäisen palkitsevaa työskennellä motivoituneiden ja kunnianhimoisten ihmisten kanssa. Fiilis välittyy ruoan, palvelun ja kokonaisuuden kautta myös meidän vieraillemme, mikä toivon mukaan saa heidät palaamaan takaisin.

Millaisista ravintoloista itse pidät?

Tykkään käydä paikoissa, joissa palvelu on henkilökohtaista ja rentoa. Toki ruoan ja kaiken muunkin pitää olla kunnossa. Asiakkaan pitää tuntea itsensä tervetulleeksi ja mukavaksi niin, että voi olla oma itsensä ja nauttia vierailusta ilman turhaa jännittyneisyyttä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi