AKA Gastro Bar Oriental avataan tällä viikolla

Uusi baariravintola on ennen kaikkea kiinnostava.

Ravintoloitsijat Lorenzo Dotson-Smith (vas), Manu Torchio (kesk) ja Patrik Lindström haluavat hauskuuttaa ja yllättää.
Ravintoloitsijat Lorenzo Dotson-Smith (vas), Manu Torchio (kesk) ja Patrik Lindström haluavat hauskuuttaa ja yllättää.

Stockmannin kulmalla kesän ajan ihastuttanut Smörre Gastrobar on pannut ovensa säppiin. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä Manu Torchio, Lorenzo Dotson-Smith ja Patrik Lindström ovat keksineet jotakin uutta. Kokeneen ravintolakolmikon uusin, yllätyksellinen paikka avataan Smörren vanhoissa tiloissa vielä tällä viikolla.

Kyseessä on tällä kertaa itämainen baariravintola eli AKA (also known as) Gastrobar Oriental. Luvassa on jotakin kiinnostavaa: vinksahtanutta hauskanpitoa ja itämaista meininkiä helsinkiläisellä twistillä. 

"Tila on niin hankala, että päätimme täyttää sen mahdollisimman paljolla sälällä", Manu Torchio kertoo uudistuksen keskeltä kapeassa ravintolatilassa.

"Tarkoitus on tehdä jotakin niin kiinnostavaa, että ihmiset pysähtyvät katsomaan, ja jotakin niin mukavaa, että he viihtyvät", Torchio jatkaa. 

Kiinnostavaa katseltavaa tilassa riittää. Toisessa päässä värikkäitä seiniä koristavat lukuisat hyllyt, jotka notkuvat erikoisista esineistä. Toisessa päässä taidemaalari Anna Semerdjiev hahmottelee nuudeleita kulhosta syövää naista suoraan seinälle. 

"Haluamme näyttää, että osaamme tehdä jotakin ihan älytöntä ja erilaista", Patrik Lindström sanoo. 

"Järkevin idea ei ole se, jota lähdemme toteuttamaan."

Järkevää on kuitenkin se, että AKA:ssa tarjoillaan terveellistä lounasta lounasbaarista, iltaisin monipuolisia juomia sekä itämaisia annoksia ja pikkusyötävää. Hinnat pidetään edullisina ja ovet auki myöhään perjantaisin ja lauantaisin. Ruoassa maistuu aasialaisuus, mutta sekin pilke silmäkulmassa. Autenttisuus ei ole AKA:ssa pääpointti - kiinnostavuus on.

"Emme nojaa tiettyyn ruokakulttuuriin, vaan poimimme itämaisesta ruoasta omia suosikkejamme ja pyöräytämme ne Helsinki-filtterin läpi. Meillä ei ole mitään ongelmaa tarjota samassa pöydässä ramenia ja italialaista salamia. Emme ole opettajia, vaan oppilaita", Lindström selittää. 

Ravintoloitsijat haluavat AKA:ssa panostaa baarikulttuuriin, jossa juoman kyljessä syödään jotakin pientä. Itämainen keittiö on juomantäyteiseen illanviettoon sopivia voimakkaita ja mausteisia makuja pullollaan. Meininki on Lindströmin mukaan sellainen, jonka voisi löytää, kun eksyy Tokiossa pikkuruiselle sivukujalle ja astuu sisään kapakkaan. 

"Juomaerikoisuutena meillä on itse sekoitettavat cocktailit. Ainekset tulevat kannellisessa purkissa, ja asiakas saa itse sheikata juomansa", Torchio vinkkaa.

Kiinnostaako? Kyllä.  

AKA Gastro Bar Oriental, Pohjoisesplanadi 41. Avataan 16.9.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi