Art goes Kapakka -festarin ohjelma julki

Ilmaisessa kapakkafestarissa on 10 päivää ja 10 yötä, 32 festivaaliravintolaa, 346 ohjelmaa ja 27 taidenäyttelyä.

Jimi Tenor esiintyi viime vuoden Art goes Kapakassa Bottalla.
Jimi Tenor esiintyi viime vuoden Art goes Kapakassa Bottalla. Kuva: Ville Malja

Vuodesta 1995 järjestetty kapakkafestari Art goes Kapakka elävöittää jälleen Helsinkiä elokuussa. Tapahtuma rantautuu 32 ravintolaan ja kapakkaan tänä vuonna 13.-22. elokuuta. 

 ”Art goes Kapakassa nostetaan esille tänä vuonna todella upeita uusia taiteilijoita, esityksiä ja ideoita. Ilolla odotan elokuun mahtavaa tunnelmaa. Tuore taide on parasta!”, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja Lissu Kirves.

Yli 300 esityksen kokonaisuus sisältää kuvataidetta, esittäviä taiteita, makuja ja ajankohtaista tietoa. Kaikkiin Art goes Kapakan tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy, ja ohjelmaa riittää jokaiseen makuun.

Parasta Ennen -performanssiryhmän Yllätysveto-esitys tarjoaa yleisölle mahdollisuuden määrittää mikä on taidetta ja mikä ei. Drag Impro leikittelee sukupuolirooleilla Kristiina Puukon, Minna Kivelän ja Miska Kajanuksen esityksessä. Rytmissä on mahdollisuus lukea pätkä omasta lempikirjastaan yhdessä Runokuu-festivaalin kanssa järjestetyssä Lempikirjamaratonissa. Bottalla nähdään Taiteiden yönä Pure Waste Textiles -organisaation järjestämä Waste Side Story -muotinäytös. Perintöä odotellessa -tapahtumissa pohditaan suomalaista elävää kulttuuriperintöä kahden illan aikana. 

Tänä vuonna ohjelmassa on erityisen paljon tuoreita naispuolisia laulaja-lauluntekijöitä, muun muassa jazzia hiphopiin ja klassiseen musiikkiin yhdistelevä Aino Elina, ”Hullut asuu Kallios” -kappaleesta tunnettu Vilma Alina, progressiivista poppia esittävä Lucie, uutta elektronista musiikkia tekevä Ulpu, raikasta poppia soittava Peppina, pohjoista väriä ja herkkiä kappaleita tarjoileva Iina Palokangas ja triphopia, poppia ja soulia yhdistelevä Nelly Eleonore trionsa kanssa.

Festivaalin lähtölaukauksena toimii jo 20. kertaa Kuorojen kierros. Tänä vuonna mukana on ennätykselliset 117 kuoroa ja lauluryhmää, eli kierroksella esiintyy yli 2100 laulajaa. Perinteinen yhteiskonsertti pidetään Senaatintorilla torstaina 13. elokuuta klo 19, jonka jälkeen kuorot levittäytyvät esiintymään festivaaliravintoloihin ja kaupungille klo 23 saakka.

Taidenäyttelysarja Tsiigaa esittelee kotimaisia kiinnostavia taiteilijoita festivaaliravintoloissa. Tämän vuoden kokonaisuuden on kuratoinut kuvataiteilija Janne Siltanen. Grafu goes Kapakka -näyttelykokonaisuus antaa laajan katsauksen katu- ja graffititaiteen tämän hetken tekijöihin.

Ruokasarja Maista Art goes Kapakka esittelee ajankohtaisia aiheita ruoan ympäriltä ja tarjoaa mahtavia makuelämyksiä. Tämän vuoden Maista-sarjassa tutustutaan mm. olutcocktaileihin, monipuoliseen saunaruokaan, täydelliseen pizzaan, urheilijan ruokavalioon ja kiellettyihin herkkuihin.

Tiede on Taidetta -keskustelusarja johdattelee yleisön ajankohtaisten aiheiden äärelle kymmenettä kertaa. Iltojen aiheita ovat fanitus, ihmisten väliset suhteet, koiran ja ihmisen suhde sekä kone ja ihminen. Juhlavuoden keskustelussa pohditaan oivallusta ja neroutta.

Art goes Kapakka 13.-22. elokuuta. Ilmainen. Koko ohjelma festarin sivuilla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi