Asiakkaat rynnistivät suositun helsinkiläiskahvilan apuun: "Kaupungin parhaat pullat pitää ehdottomasti pelastaa"

Bon Temps Cafe kuuluu niiden yritysten joukkoon, jotka ovat pyytäneet yleisöltä apua toimintansa pelastamiseksi.

Bon Temps Cafe tarjoaa niin aamiaista, lounasta kuin käsin tehtyjä leivonnaisia.
Bon Temps Cafe tarjoaa niin aamiaista, lounasta kuin käsin tehtyjä leivonnaisia. Kuva: Bon Temps Cafe

“Mikäli toivot käsinleivotun korvapuustin tuoksun edelleen leijailevan aamuisin Jalavatien kulmassa, osallistu kampanjaan lunastamalla lahjakortti itsellesi!”

Näin pyytää Mesenaatti.me -sivustolla pian jo kahdeksan vuoden ajan Mannerheimintien ja Jalavatien kulmassa toiminut, herkullisista pullistaan ja hapanjuurileivästään tunnettu Bon Temps Cafe.

Bon Temps Cafe on yksi niistä lukuisista yrityksistä, jotka ovat joutuneet ottamaan kaikki keinot käyttöön pitkittyneen pandemia-tilanteen vuoksi.

“Viimeinen niitti meille ovat olleet marraskuun alussa medioissa alkaneet otsikot jälleen uudesta virusmuodosta ja puheet yhteiskunnan sulkemisesta ja uusista rajoituksista. Tämä on näkynyt kahvilalla musertavana asiakaskatona”; Bon Temps Cafe kertoo tilanteestaan.

Jos apua ei tule, kahvilakerto joutuvansa sulkemaan ovensa hyvinkin.

Mielikuvituksellisia vastineita rahalle

Mesenaatti.me-sivustolla kuka tahansa voi perustaa tietyn ajan auki olevan joukkorahoituskampanjan. Jos minitavoitteeksi asetettu rahasumma täyttyy, hakija voi nostaa rahoituksen. Mikäli kampanjan minimitavoite ei täyty, rahasumma palautetaan lahjoittajalle sivuston kautta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bon Temps (@bon_temps_cafe)

Rahaa vastaan yritykset lupaavat kuluttajille erilaisia vastineita, kuten lahjakortteja, kangaskasseja, suklaakakkuja, postikortteja, illalliselämyksiä, kanta-asiakaskortteja, vanhoja kalastusverkkoja, hierontaa ja mitä ikinä yrittäjät ovatkaan keksineet oman toimintansa pelastamiseksi.

Bon Temps Cafen pyyntö on herättänyt lyhyessä ajassa runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa, ja monet uskolliset asiakkaat ovatkin lähteneet tukemaan paikallista yritystä eteenpäin ja hankkineet lahjakortin itselleen sivuston kautta.

"Bon Temps on Meilahden arvokas sielu. Taistellaan yhdessä herkullisten lounaiden, pullien, kahvien ja etenkin kahvilan luoman yhteisöllisen hengen eteen", Facebookissa tsempataan.

"Kaupungit parhaat pullat pitää ehdottomasti pelastaa", someyleisö vaatii.

LUE MYÖS: 11 x Helsingin sympaattisimmat kahvilat - näihin paikkoihin ei voi olla ihastumatta!

Sunnuntaina 16.1. perustettu rahoituskampanja on kerännyt alle vuorokaudessa yli 27 000 euroa. Kahvilan tavoite on saada tiistaihin mennessä kasaan 40 000 euroa.

Bon Temps Cafe on kuuluisa etenkin herkullisista korvapuusteistaan.
Bon Temps Cafe on kuuluisa etenkin herkullisista korvapuusteistaan. Kuva: Bon Temps Cafe

Tuetaan paikallisia yrittäjiä

Saman asian äärellä ollaan myös Tue Paikallista -sivustolla, jolta löytyviä yrityksiä voit tukea ostamalla tuotteita, palveluita tai lahjakortteja.

Ravintola-alan yrityksistä mukana ovat muun muassa Henri Alenin Ultima sekä  Michelin-tähdellä vastikään palkittu Finnjävel, joka kannustaa hyvää ruokaa arvostavia hankkimaan itselleen tai läheisilleen lahjakortin ravintoln tukemiseksi.

Mukana sivustolla olevan ravintola Murun verkkokaupasta voit puolestaan hankkia itsellesi lahjakortin lisäksi myös Muru-lippiksen, essun ja keittokirjoja.

Ei vain joulusesongin juttu - ravintoloita voi tukea ympäri vuoden

Jos et tiedä vielä mihin haluaisit keväämmällä syömään, kannattaa hankkia itselleen TableOnline-lahjakortti Premium, joka käy maksuvälineenä lukuisissa ravintoloissa ympäri Suomen ja on voimassa kaksitoista kuukautta ostopäivästä.

“Ravintolalahjakortti on keino tukea suosikkiravintolaa tai mahdollisuus rohkaista lahjansaajaa kokeilemaan uutta ravintolatuttavuutta, myös joulusesongin ulkopuolella.”

Näin muistuttaa kahdentoista ravintolayrittäjän perustama Raising HEL -sivusto, jonka tavoitteena on eläväinen pääkaupunki, jossa ravintolakulttuuri kukoistaa. Raising HEL -sivustolta löydät yli sata helsinkiläisravintolaa, joiden lahjakortteja voit hankkia niin itselle kuin läheisille.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi