Aurinkoterassi: Erottajan haluttu hot spot

Kesän aurinkoisin kohtaamispaikka on hyvän mielen, lämmön ja aperitiivin juhlaa.

Kuva: Erottajan Aurinkoterassi

Aurinkoterassi on totisesti yksi Helsingin kuumimmista terasseista, kahdestakin syystä: ensinnäkin terassille paistaa aurinko lähes koko päivän. Siksi terassilta löytyy ravintolan puolesta pari purkkia aurinkovoidetta niille, jotka eivät olisi uskoneet biitsinkaltaisten olosuhteiden mahdollisuutta Helsingin ydinkeskustassa! Vain meri puuttuu. Tosin sellainenkin löytyy kivenheiton päästä, sekä kovassa haipissa oleva Allas Sea Pool.

Toisekseen terassin iltahulina saattaa yltyä, noh, jos ei tanssiksi niin ainakin riemukkaaksi seurusteluksi. Hyvä tunnelma jatkuu läpi illan.

Ydinkeskustassa sijaitseva Aurinkoterassi on kuin janoisten keidas, jonka äärellä voi levähtää ja kerätä voimia. Keitaalle voi saapua niin jalkaisin, sporalla tai miksei Vespallakin, kuten ex-kansanedustaja Mikael Jungner. Ihmisten auvoisat ilmeet ovat aina mukava vastaanotto, ja kivan terassin merkki. Jengi viihtyy! Eniten Aurinkoterassilla menee muun muassa raikkaita Aperol Spritzejä. Kauniin oranssi aperitiivi on iloinen sekoitus Aperolia, soodaa ja kuoharia jäillä. 

Aurinkoterassi kelpaa erinomaisesti after workille ja illanviettoon Helsingin taivaan alla, mutta miksei myös keskipäivän palaveripaikaksi. Välineet löytyvät erikoiskahvien taituroimiseksi, ja ilmainen wifikin helpottaa työskentelyä. 240-paikkaiselle terassille voi saapua isommallakin porukalla — mikäs sen parempaa kuin istua läppärin kanssa aurinkovarjon alla! Iltapäivästä eteenpäin voi tilata juoman kaveriksi pientä ruokaa. Aurinkoterassin punaisesta tapas-vaunusta saa espanjalaisia herkkutapaksia tiistaista lauantaihin kello 16−22. 

Illan tullen kaasulla toimivat takat tuovat paitsi lämpöä, myös tunnelmaa. Pehmeitä vilttejä on tarjolla viluisille.

Jos juhlakansan tekee mieli jatkaa iltaa, Aurinkoterassin kausikortilla saa kivoja tarjouksia Freedomissa, Storyvillessa, Le Bonkissa ja Rymy-Eetussa, kaikki vain pienen matkan päässä.

Kuva: Oona Linna

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi