Baarifestarit, AGK, Juhlaviikot ja Flow

Opas kaupunkijuhlaan.

Baarifestivaalit 13. - 14.8.

Keskiviikko 13.8.

Uniklubi avaa festarit

Narinkkatorilla juhlahumussa myös Beats and Styles.
Narinkkatorilla juhlahumussa myös Beats and Styles.

Kampin kauppakeskuksen Narinkkatorin lavan valtaavat Beats and Styles ja Uniklubi. Euroviisukarsinnoissakin mukana ollut, Elastisen, Mike Monroen ja Andy McCoyn kanssa yhteistyötä tehnyt Beats and Styles nostaa tanssijalkaa ennen hitti-ihme Uniklubia. Beats and Stylesin mukana nähdään ehkä myös ruotsalainen Papa Dee.

Narinkkatori klo 18.

Uusi karaokepresidentti

Jos haaveilet presidenttiydestä, mene Zetoriin, Mann’s Streetiin, Elmo Sports & Grilliin tai Onnelaan klo 22. Silloin alkaa ilmoittautuminen The President of Karaokeen. Tuomareina mm. Martina Aitolehti & Satu Tuomisto (Onnela), Jani Toivola (Mann’s Street), Hauskojen kotivideoiden Sampo Marjomaa (Elmo) ja Bonk-taiteilija Alvar Gullichsen (Zetor).

Karsinnat klo 22.

Kivikasvot kohtaavat

Flop, Turn, River. Pokeripressan haku käynnistyy netissä 11.8. osoitteessa www.unibet.fi, klo 21. Ja keskiviikkona 13.8. se jatkuu livenä klo 20 ja 22 ravintola A21:ssä ja Sports Academyssä. Peleihin pääsee alkukarsintojen parhaiden lisäksi mukaan myös kahdeksan mustaa hevosta arvalla. Ilmoittautumiset jakajalle puoli tuntia ennen peliä.

A21 ja Sports Academy klo 20 sekä klo 22.

Voita matka Roomaan

Festivaaleilta voi lentää Rooman kuumuuteen täyttämällä festivaalipassin. Festaripassin saa HOK-Elannon ravintolasta ja aikaa leimojen keräämiseen on kaksi päivää. Jo viidellä leimalla voit voittaa matkan itsellesi ja kaverillesi Roomaan kolmeksi päiväksi. Palkinnon arvo on 1200 euroa. Arvonta suoritetaan 25.8. Katso festariravintolat, joista leiman saa seuraavien sivujen ilmoituksista.

Nyt saa nauraa

Nauru raikaa neljässä ravintolassa. Markku Pajarisen, Ida Grönlundin, Jukka Lindströmin, Lotta Backlundin, Risto K:n ja JP Kankaan kierrokset alkavat klo 21 Painobaarista, jonka jälkeen nauru raikaa Baker’sissä, klo 22.30 uidaan neitsytöljyssä ja viimeisenä tuntia ennen keskiyötä nauretaan Kaislassa.

Painobaari klo 21, Baker’s klo 22, Virgin Oil klo 22.30, Kaisla klo 23.

Kootut esitykset

Baarifestareilla on tarjolla ohjelmaa joka taksimatkan päätteeksi. DTM:ssä esiintyy Pirjo ja kaveri, Olutkellari Helsingissä Veeti Kallio -duo on naisten ilona, Aussie Barissa livenä Brand New Classics, Bossassa Samba funkia rytmittelee Sindikato, Molly Malone´sissa viihdyttää Boner, Henry’s Pubissa on Guitar Hero Aerosmith prelaunch, Raffaellon terassilla vauhdittaa Jägermaestro ja Luxin lavalla häärii Sara.

Torstai 14.8.

Paras käsi voittakoon

Pokerin presidentti selviää A21:ssä klo 21. Pelaamassa on kahdeksan parasta ja kisan voittaja aka The President of Poker kuittaa itsensä pelaamaan kansainväliseen Unibet Open -turnaukseen Milanoon. Matkan arvo on 2 750 euroa. Taistelu kansainvälisestä kunniasta pokeripresidenttien kesken käydään 19.–21.9.

A21 klo 21

Hah, hah, haa

Koomikot jakautuvat kolmeen, kun kierretään Cafe Mascotissa, ja Elmo Sports Baarissa. Ilta huipentuu Schönes Fräuleinissa, kun koko baareja kiertävä koomikkokatras nousee lavalle. Mukana Markku Pajarinen, Ida Grönlund, Jacke Björklund, Lotta Backlund, Risto K ja JP Kangas.

Elmo Sports Bar klo 21, Cafe Mascot klo 22, grande final Schönes Fräuleinissa klo 23.30.

Karaokepresidentti

Alkukilpailujen 8 parasta ja kaksi finaaliin laukkaavaa mustaa hevosta laulavat toisensa suohon Vanhalla klo 21. Jos haluat olla toinen mustista hevosista ilmoittaudu arvontaan Vanhalla klo 20.30. Arvovaltaisen tuomariston valitsema voittaja saa maineen ja kunnian lisäksi viiden sadan euron arvoisen matkalahjakortin, jolla matkata aurinkoon.

Vanha klo 21.

Torstai-illan huumaa

Tänään festareilla juhlakansaa viihdyttävät muun muassa Boner Molly Malone’sissa, Aussie baarissa DJ Terry D Kreikasta, Raffaellon terassilla Jerry B, Virgin Oilissa Mortal Sin (AUS), The Scourger, Fierce ja Tukkanuotta, Henry’s Pubissa taas soittaa Cubehead ja Bossassa sambafunkkaa Sindikato.

Reino Nordin trio

Näyttelijästä Amorin apulaiseksi kasvanut Reino Nordin esiintyy Belgessä. Muusikkona nykyisin häärivä mies on näytellyt elokuvissa Hymypoika, Game Over ja Ganes. Sarvikuonot eivät ole tällä kertaa miehen matkassa, mutta meno on kuitenkin taatusti jammaavaa, kun Nordin esiintyy trionsa kanssa.

Belge klo 22.

Miss Drag Queen 2007

Vuoden 2007 Miss Drag Queen NikoLa tuo saapuu DTM:ään kassinsa kanssa, jossa asustaa yli kaksikymmentä upeaa naista. Mukana ainakin tämän hetken kuumimmat kotimaiset artistit, sekä muutama ulkomainen tähti, tietenkin Madonna. Näe kerralla kaikki vuoden parhaat keikat.

NikoLa DTM:ssä klo 24.

Art goes kapakka Go-Go

Kaupunkifestari, ei golfklubi.

Suklainen mies

Laura ja Mika Gröndahl.
Laura ja Mika Gröndahl.

Juhla Mokan mainoksista tuttu suklaaleipuri Mika Gröndahl kertoo työstään ja tekee myös herkkuja, joista jokainen nainen unelmoi. Ja itsensä hemmottelemiselle ei loppua näy, kun illan aikana käydään myös läpi suklaan ja kahvin makupareja. City valitsi Chjokon viime vuonna kaupungin parhaaksi suklaapuodiksi.

Kädentaitajan kertomaa Chjokossa (Liisankatu 9) 20.8. klo 18.

Tee itse piirustus

Kun taide saapuu baariin, saavat kaikki osallistua. Ysin Suuri Piirustuskilpailu on tarkoitettu baarin asiakkaille ja parhaat palkitaan. Illan aikana tehdyt taideteokset ovat esillä Bar No ysissä koko Art Goes Kapakan ajan, joten taideteosten julkisuus on maksimaalinen.

Kaikki piirtää Bar No 9, (Uudenmaankatu 9) 15.8. klo 19.

Luksusta Vanhalla

Suomalaisen tanssimusiikin suurlähettiläs on kasvanut kokoonpanona ja marssittaa lavalle tällä kertaa neljä muusikkoa ja Eetu Vihervaaran, joka tekee keikasta visuaalisen kokemuksen. Suomen kaupallisin bändi, mainoslisensseillä mitattuna, ei jätä kenenkään tanssijalkaa kylmäksi.

Pepe Deluxé Vanhalla (Mannerheimintie 3), 15.8. klo 24.

Jesse rulaa

Imagonrakennuksen kuninkaat Kalifornia-Keke ja Stiletti-Ana pistävät synan ja rummut laulamaan Primulassa. Tämä 1980-luvulta nykypäivään aikahypyn tehnyt bändi on kaikille tuttu, vaikka harvat ovat musiikkia kuulleet. Huhujen mukaan rumpali on kuitenkin aivan järjettömän hyvä.

Jesse Ravintola Primulassa (Laivurinkatu 10) 18.8. klo 21.30.

Vihatuimmat rakkauslaulut

Kaikki balladit, jotka on koskaan omistettu baarissa juuri pokatulle misulle, pääsevät Dubrovnikin soittolistoille tiistaina. Tunteellinen viihdeorkesteri lupaa soittaa ne mitä pateettisimmin. Lavalla Heikki Harma, Panu Syrjänen, Janne Toivonen, Matti Lappalainen, Jarmo Nikku, Timo Pratskin, Masa Maijanen ja Okko Laru.

Most hated love songs Dubrovnik (Eerikinkatu 11) 19.8. klo 23.

Rumpukone nimeltä Felix

Suomen taitavin moottoriturpa hämmästyttää ja kummastuttaa baarikulkijaa yhtyeineen. Felix Zengerin suun lisäksi lavalla nähdään saksofonistina Antti Hynninen ja bassossa Eero Tikkanen.

Felix Zenger Bar No 9 (Uudenmaankatu 9), 21.8. klo 22.

Art Goes Kapakka 14.–23.8. www.artgoeskapakka.fi

Juhlaviikot - Onko tämä taidetta?

Mikä Helsingin juhlaviikoilla on taidetta? vastasitte Cityn nettisivuilla. Tässä tulokset.

Tekotaidetta: Hello, I´m from India

Polina Agurejeva näyttelee kannibaalia.
Polina Agurejeva näyttelee kannibaalia.

Esityksessä on yleisöä vain yksi kerrallaan. Se tapahtuu toimistohuoneeksi lavastetussa tilassa, jossa päähenkilö, eli sinä, soittaa intialaiseen call centeriin. Pian huomaat, että maailman toisella puolella oleva henkilö tietää paljon eteesi avautuvasta maailmasta.

Call Cutta in a Box, Kiasma-teatteri 12.–31.8. 25/15 e.

Taidetta: Kuorojen kierros

Monisatapäinen kuorolaulajajoukko rantautuu Art goes Kapakan myötä baareihin kuorokierrokselle. Kaupungilla lähes jokainen virvokkeiden nauttija pääsee kokemaan loppuillan desibelejä jo alkuillasta. Muista käyttäytyä, koska baareissa kiertää myös Helsingin poliisilaulajat.

Kuorojen kierros 14.8.

Taidetta: Rakkain Helsinki

Kooste-elokuva Helsingistä, jossa on käytetty arkistomateriaalia ja dokumentaarisia valokuvia mm. Valentin Vaalalta, Teuvo Tuliolta, Matti Kassilalta, Risto Jarvalta, Mikko Niskaselta ja Aki Kaurismäeltä. Elokuvassa etsitään Helsingin sielua ja pohditaan kaupungin tulevaisuutta.

Peter Von Bagh: Helsinki, ikuisesti Bio Rex 15.8. klo 18.30. Vp.

Taidetta: Runokävelyt

Runokuussa on tarjolla erilaisia runokävelyjä. Luontokävelyllä Tähtitorninmäellä 18.8. tutustutaan vihreään luonto-oppaiden avulla ja kuunnellaan runoja. 20.8. tehdään Eiran huvilakortteleihin runollinen kävely. Ja seuraavana päivänä Kalliossa tutustutaan kaupunginosan historiaan ja runoihin. Runoja esillä Runokuun aikana myös raitiovaunuissa ja metrossa.

Runokuu 16.–22.8. www.runokuu.fi

Taidetta: Lapset lavalla

Maailma pakolaislapsen näkökulmasta. Dokumentaarista teatteria: näytelmät lyhyitä ja perustuvat lasten kokemuksiin. Millaista onkaan tuntea ettei kuulu mihinkään? Esiintyjät ovat 8–14-vuotiaita.

Lola Arias, Stefan Kaegi: Airport Kids Korjaamolla 21.–22.8. 33/23 e.

Taidetta: Taiteiden yö

Senaatintorilla lauletaan vuoden 1968 hittejä mm. Ismo Alangon, Michael Monroen, Eero Raittisen, Paula Koivuniemen, Johanna Kurkelan, Kauko Röyhkän sekä Nigthwish-solisti Anette Olzonin esittäminä. Kunhan joku vielä muistaisi sanat.

Taiteiden yö 22.8.

Taidetta: Vittu, muna, perse

Slaavilaista ska-punkia. Yhtye on tunnettu alatyylisistä sanoituksistaan ja vaikka ne lausutaan venäjäksi, kielimuurista ei väliä, kun pietarilainen instituutio pääsee käyntiin.

Leningrad, The Valkyrians Huvila-teltassa 22.8.

Taidetta: Kannibaalin ajatuksia

Monologissa sukelletaan murhanhimoisen kannibaalin mielen sisään. Nuoren maailmanmaineeseen nousseen näytelmäkirjailijan Ivan Viripajevin tekstin tulkitsee nainen, Polina Agurejeva, joka ei tappaisi kärpästäkään. Esitys on venäjäksi, mutta se tulkataan suomeksi.

Ivan Viripajev, Viktor Ryžakov: July Korjaamolla 29.–31.8. 25/15 e.

Taidetta: Hei, me ollaan alasti!

Nuori kanadalainen koreografi Dave St-Pierre yhdistelee läpimurtoteoksessaan julmuutta, röyhkeyttä, ironiaa, rakkautta, alastomuutta ja Björkin, Coldplayn, sekä Maria Callaksen musiikkia. Ja kaikki ovat lavalla tietenkin alasti.

La Pornographie des Âmes, Dave St-Pierre Inc. Kansallisoopperan Alminsalissa 24.–25.8. 35/15 e.

Flow - Virtaa Suvilahdessa

Suvilahti

Suvilahden voimalaitoksen avajaiset pidettiin 14.7.1909. Sähkön tuotto alueella loppui vuona 1976 ja neljä vuotta myöhemmin se muutettiin mm. Helsingin Energian henkilökunnan liikuntatiloiksi. 1980-luvun alussa myös Kom-teatteri majaili alueella. Nykyisin Kaapelitehdas hallinnoi aluetta. Suvilahdesta on tarkoitus kunnostaa Kaapelitehdasta vastaava kulttuurikeskus seuraavan viiden vuoden sisällä. Alueelle tulee useita teatteriseurueita, ja Uuden Sirkuksen Keskus Cirko aloittanee toimintansa vuonna 2010.

Kaasukellot ovat laitteita, joilla säädettiin kaasun painetta tasaiseksi kaupungin kulutuksen mukaan. Suvilahdessa olevat rakennelmat ovat molemmat kaasukelloja. Vuoristoratamaisessa rakennelmassa ei ole suojakuorta, kuten viereisessä kaasukellossa. Nykyisin alhaalla oleva ns. kelluva katto liikkui rakennelmassa ylös alas kaasun määrän vaihteluiden mukaan. Niitä ei olla tällä hetkellä muokkaamassa uuteen käyttötarkoitukseen.

Telttalava

Esiintyy mm. Crystal Castles (USA), Jesse, Huoratron, Hidria Spacefolk, Joose Keskitalo ja Kolmas Maailmanpalo ja José James (USA).

Ruokamaailma

Festivaalin ruokatarjonnasta vastaa ravintola Kuurnan Antto Melasniemi. Muita ravintoloitsijoita ruokamaailmassa ovat Raku Ya ja Makutakuu. Ruokamaailmassa on Artekin kalusteet.

Tiivistämö-klubi

Esiintyy mm. DJ Randall (UK), Robert Hood (USA), Jori Hulkkonen ja Imatran Voima.

Tiivistämön terassi

Klo 20 eteenpäin Elokuvamuonitus Nakki tarjoilee yöruokaa. Festovaalialueella on 100 metriä baaritiskiä viidessä eri pisteessä.

Päälava

Esiintyy mm. Jamie Lidell (UK), The Roots (USA), Sébastien Tellier (FRA), Kuusumun Profeetta, Cut Copy (AU) ja Reino & The Rhinos.

Voimala-klubi

Esiintyy mm. M.A.N.D.Y. (GER), Sebo K (GER), Massive B (USA) ja DJ Funk (USA). Voimalassa 13 sisävessaa.

Ruoka

Bagel Ateljé Finne tarjoilee syötävää puoleen yöhön saakka jonka jälkeen yöruokamyynin hoitaa Elokuvamuonitus Nakki.

Kierrätys

Festivaalilla on käytössä pantilliset tölkit ja alueella on lajittelupisteet roskille.

Flow Festival 15.–17.8., Kaasutehtaankatu 1. 40–80 e.

Flow’n lyhyt oppimäärä

2004

 • Makasiinit.
 • Kävijöitä 4500.
 • Esiintymässä mm. Marlena Shaw, Nuspirit Helsinki, Ty, Norman Jay.

2005

 • Makasiinit.
 • Kävijöitä 5 000.
 • Esiintymässä mm. Omar, King Britt, Marva Whitney, The Five Corners Quintet, Dj Kenny “Dope” Gonzales, Dj Spinna.

2006

 • Kaikukadun sisäpiha ja Valkoinen Sali.
 • Kävijöitä 9 000.
 • Esiintymässä mm. Candi Staton, José Gonzales, Edan, Underground Resistance (U.R.), Moodyman.

2007

 • Suvilahti.
 • Kävijöitä 13 000.
 • Esiintymässä mm. !!!, Jenny Wilson, Bebel Gilberto, Terry Callier, CocoRosie, Carl Craig, Gilles Peterson.

3 kommenttia

jugular

7.8.2008 17:08

Beats and Styles. Hyi vittu, kuva kertoo kaiken olennaisen :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

emmätajuu

7.8.2008 17:15

Niin siis milloin noista baarifestivaaleista saa nauttia? Päivämääriä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jarnosi

7.8.2008 17:21

Baarifestivaalit starttaavat ke 13.8. Narinkkatorilla Kampin kauppakeskuksessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi