Beth Ditto esiintyy Flow'ssa – myös muita artistijulkistuksia

Elokuussa järjestettävä Flow Festival vahvistaa jälleen lisää esiintyjiä jo valmiiksi kovaan artistikattaukseensa.

Kuva: Flow Festival / Annikki Valomieli

2000-luvun indierockin ikoneihin kuuluvan Gossipin keulahahmona tunnettu, upea Beth Ditto saapuu Flow Festivalille. Ensimmäisen sooloalbuminsa kesäkuussa julkaiseva Ditto on tehnyt näyttävän paluun ensimmäisellä singlellään Fire, jonka energinen rock-blues lupailee uutta tyylisuuntausta artistin tulevalle tuotannolle. Ensimmäistä kertaan Suomeen saapuva vahvaääninen laulaja on toistaiseksi julkistanut Flow’n lisäksi vain yhden Euroopan keikan kesäksi.

Flow Festivalin lavalla elokuussa nähdään myös hiphopin visionääri ja oman tiensä kulkija Danny Brown. Loistavista lyriikoistaan tunnettu yhdysvaltalainen Brown käsittelee musiikissaan usein henkilökohtaisia ja puhuttelevia teemoja, itsereflektoivalla ja paikoin ironisella otteella. Brownin viimeisin albumi Atrocity Exhibition on kriitikoiden ylistämä kipeän rehellinen kuvaus artistin menneisyydestä ja nykyisyydestä.

Yhdysvaltalainen garage- ja indierockbändi Black Lips saapuu elokuisella Euroopan kiertueellaan myös Flow’hun. Yhtye on tunnettu räikeistä keikoistaan, joten odotettavissa on varmasti mieleenpainuva spektaakkeli. Huipputuottajien, kuten Mark Ronsonin ja Sean Lennonin kanssa työskennellyt Black Lips julkaisee uuden albuminsa Satan’s graffiti or God’s art? perjantaina.

Myös oululainen Satellite Stories esiintyy kesällä Flow’ssa. Yhtyeen 12.5. ilmestyvä uusi albumi Young Detectives tulee olemaan Satellite Storiesin ensimmäinen julkaisu isolla levy-yhtiöllä, ja tulevalla neljännellä studiolevyllä bändi päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä ja äänittää sen kokonaan itse. Albumin miksaamisesta vastaa Grammy-palkittu Fernando Lodeiro (mm. Vampire Weekend, Regina Spektor).

Aiemmin vahvistuneita esiintyjiä ensi kesän Flow Festivalille ovat mm. Frank Ocean, Lana Del Rey, The xx, Aphex Twin, London Grammar, Ryan Adams, Flume, Moderat, Young Thug, Goldfrapp, Death Grips, The Afghan Whigs, Sparks, Car Seat Headrest, Sampha ja Angel Olsen.

Flow Festival 11.–13. elokuuta Helsingin Suvilahdessa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi