Blinikausi sen kun jatkuu! 18 x blinit Helsingissä

Vielä ehdit nauttimaan talven parhaista sesonkiherkuista.

Blinikausi on täydessä vauhdissa!
Blinikausi on täydessä vauhdissa! Kuva: Aki Rask

Blinit ovat perinteisesti kuuluneet paastoa edeltävään aikaan, mutta nykyisin näitä talven sesonkiherkkuja saa tammikuun alusta pitkälle kevääseen. Jos kirkastetussa voissa rapeaksi paistetut blinit saavat veden nousemaan kielellesi, kannattaa suunnata johonkin seuraavista blinejä tarjoilevista helsinkiläisravintoloista.

Ps. Yhä useampi ravintola tarjoaa myös vegaanisia blinimenuja!

Ravintolat on listattu aakkosjärjestyksessä.

Casa Mare 

Lauttasaaren klassikkoravintolassa, Casa Maressa, blinit ovat tarjolla aina 5.3. saakka. Valitse suosikkitäytteesi tai tilaa pöytään monipuolinen blinipaletti - valinta on sinun! (myös vegaaninen blinipaletti saatavilla!).

Gillet Bar & Bistro 

Gillet Bar & Bistrossa perinteisiä tattariblinejä nautitaan muikunmädin, lohitartarin, sienisalaatin, skagenin ja suolakurkkujen kera. Blinit ovat tarjolla 28.3. saakka.

Ravintolakolmio-konserni ennustaa, että blinejä tullaan paistamaan yli 30 000 pelkästään tammi-helmikuun aikana.
Ravintolakolmio-konserni ennustaa, että blinejä tullaan paistamaan yli 30 000 pelkästään tammi-helmikuun aikana.

Juttutupa 

Hakaniemessä sijaitsevassa Juttutuvassa blineillä herkutellaan aina 2.3. saakka. Tarjolla on joukko täytteitä, joita voi nauttia joko yksittäin tai blinipaletin muodossa. Saatavilla myös vegaaninen ja gluteeniton blinipaletti.

Kappeli

Kappelin bliniviikoilla on pitkät perinteet aina tsaarinajoilta asti, ja tässä ravintolassa blinejä onkin tarjolla niin alkuruokana, blinimenussa kuin blinipaletin muodossa. Blinit tuovat oman lisänsä ruokalistaan aina 31.3. saakka.

Bliniviikot ovat Kappelissa niin suositut, että keittiössä häärää erityinen blinikokki.
Bliniviikot ovat Kappelissa niin suositut, että keittiössä häärää erityinen blinikokki.

Lasipalatsi

Ravintola Lasipalatsissa blinejä on tarjoiltu siitä asti, kun se avautui nykykonseptillaan vuonna 1998. Tässä ravintolassa 28.3. saakka tarjolla olevan blinimenun hittituotteita ovat blinit kolmen ja kuuden lisukkeen valikoimilla. Blinejä taas tarjoillaan niin monta kuin ruokailija jaksaa syödä.

Manala

Legendaarisen Manalan legendaariset bliniviikot jatkuvat aina 3.3. saakka. Saatavilla on yksittäisten täytteiden lisäksi myös blinipaletti, joka sisältää punasipulin, smetanan ja suolakurkun lisäksi peräti kuutta erilaista täytettä.

Manalan bliniviikot ovat klassikko - vähän kuin ravintola itsekin.
Manalan bliniviikot ovat klassikko - vähän kuin ravintola itsekin.

Maxill

Maxillissa muikunmädillä, savustetulla lohimoussella ja sienisalaatilla täytettyjä pikkublinejä pääsee nauttimaan joko alkuruokana (3 kpl) tai pääruokana (5 kpl). Blinit ovat tarjolla 24.2. saakka.

Meripaviljonki

Blinibrunssi kruunaa talvisen sunnuntain! Vastapaistettujen pikkublinien kera tarjoillaan monipuolinen valikoima mätejä ja kaloja sekä eri liha- ja kasvisvaihtoehtoja. Blinibrunssi katetaan pöytiin 28.3. saakka.

Meritorppa

Hilton Kalastajatorpan ravintolassa blinejä voi nauttia alkuruokana joko katkarapuskagenin tai sienisalaatin kera. Kolmen ruokalajin blinimenussa pikkublinejä nautitaan alkuruoaksi siianmädin, punaisipulin ja vuolukerman kera. Blinit ovat tarjolla 6.3. asti.

Ravintola Perho

Ravintola Perhon bliniviikoille ehtivät myös kaikki mattimyöhäiset, sillä sesonkiherkkua on tarjolla aina 23. maaliskuuta saakka. Runsaasti erilaisia täytteitä sisältävä blinipaletti on saatavilla myös kasvisversiona.

Perhossa blinit paistuvat aina maaliskuun loppupuolelle saakka.
Perhossa blinit paistuvat aina maaliskuun loppupuolelle saakka.

Salve

Salven 3.3. jatkuvilla bliniviikoilla vaihtoehtoina on perinteisiä täytteitä, kuten siianmätiä, poromoussea ja kylmäsavulohta. Isompaan blininälkään voit helposti räätälöidä annosta lisätäytteillä ja -blineillä. 

Saslik

Vaikka Saslikissa blinejä saa ympäri vuoden, tätä herkkua kannattaa lähteä nauttimaan juuri nyt! Tarjolla on nimittäin helmikuun loppuun saakka blinimenutarjous 40 €: kahdeksan erilaista täytettä, blinejä niin paljon kuin jaksat syödä ja vielä jälkiruoka päälle.

Suomenlinnan Panimo

Suomenlinnan Panimolla tattariblinien kanssa pääset nauttimaan upeista merimaisemista ja talon omista käsityöläisoluista. Blinit ovat saatavilla 23.3. asti.

Vltava

Valitse Vltavassa itse täytteet tai ota valmis blinipaletti, johon kuuluu useita makuja siianmädistä savuporoon. Vltavassa blinien makupariksi kannattaa ehdottomasti ottaa raikas tsekkiläinen olut! Blinit ovat tarjolla 3.3. saakka.

Weeruska

Weeruskassa blinejä on tarjolla moneen makuun! Yksittäisten täytteiden (myös vegaanisten) lisäksi tarjolla on niin useamman täytteen blinipalettia kuin kokonaisia blinimenuja. Nämä herkut ovat saatavilla 5.3. saakka.

Weeruska tarjoilee vaihtoehtoja myös vegaaneille.
Weeruska tarjoilee vaihtoehtoja myös vegaaneille.

White Lady

Rehtiä ruokaa suurella sydämellä tarjoileva White Lady pitää blinit listallaan aina helmikuun loppuun sakka. Poro-, lohi-, sieni- ja savumuikkutäytteisiä herkkuja voi nauttia joko alku- tai pääruokana.

Zetor

Zetorissa nautit pirttipöydän ääressä keittiömestarin suunnitteleman kolmen ruokalajin blinimenun tai blinizetin, jossa blini tarjoillaan punasipulin, smetanan, siianmädin, katkarapuskagenin ja savuporomoussen kera. Blinit ovat saatavilla 3.3. saakka.

Zinnkeller 

Zinnkellerissa bliniviikkoja on venytetty pitkälle kevääseen, aina 24.4. saakka. Suolaisten täytteiden, kuten siianmädin ja kylmäsavulohen, lisäksi tarjolla on lämpimällä kinuskikastikkeella ja jääkarpaloilla höystetty jälkiruokablini.

 

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi