Blockfest toi 15,5 miljoonaa euroa Tampereelle

Pohjoismaiden suurimman hiphop-festivaalin tekemä tutkimus osoitti myönteisiä tuloksia.

Kuva: Julius Konttinen

Järjestyksessään yhdeksäs Blockfest koettiin 19.-20. elokuuta Tampereen Ratinassa. Tänä vuonna festarit keräsivät oheistapahtumineen 60 000 lipunostajaa Tampereen ydinkeskustaan.

Vaikka melu ja järjestelyt ovat haitata joitain Tampereen kaupunkilaisia ja eri toten Aamulehden toimittajia, on lopputulos erittäin myönteinen. Blockfest teki tutkimuksen, jonka mukaan se toi Tampereelle huikeat 15,5 miljoonaa. Tulosten mukaan yksi festivaalikävijä käytti pääsylippujen lisäksi noin 310 euroa muihin palveluihin. Näitä palveluja ovat suurimmaksi osaksi Tampereella olevat ravitsemus-, kuljetus- ja majoituspalvelut. Tästä ovat varmasti Tampereella toimivat yritykset mielissään.

Kävijät ovat olleet tänä vuonna erittäin tyytyväisiä. Vastaajista 98,4 prosenttia koki saaneensa rahoillensa vastinetta ja 99,3 prosenttia aikoo suositella tapahtumaa myös kavereilleen. Hyvät arvosanat keräsivät myös muun muassa kierrätystä tehostanut juomamyynnin panttikäytäntö, turvallisuus, WC-tilojen riittävyys sekä alueen siisteys.

Ensimmäisenä tamperelaisfestarina Ekokompassi tapahtuma -sertifikaatin saanut Blockfest jatkoi tänäkin vuonna yhteistyötään kyseisen ympäristöohjelman alaisuudessa. Saman sertifikaatin ovat saaneen muun muassa Flow Festival, April Jazz ja Tikkurila Festival.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi