Breakdown: Helsingin joulumarkkinat

Joulumyyjäisiä on moneen junaan. Tästä löydät juuri itsellesi sopivat vuodenajan teemamarkkinat.

Kuva: Halfpoint / Fotolia

Kaupungin joulumyyjäis- ja markkinatarjonta on niin runsasta, että joukosta on vaikea valita mieleistään. Huoli pois, sillä City on valikoinut tapahtumista kullekin joulunviettäjälle sopivat markkinameiningit. 

Kaapelin joulu

Kaapelitehtaalla 11.-20. joulukuuta

Merikaapelihallissa järjestettävä Kaapelin joulu tarjoaa puuhaa ja ilmaisia työpajoja kaikenikäisille. Kierrätystehtaan järjestämän tapahtuman yhteydessä järjestetään myös joulukeräys, jonka avulla joulumieltä jaetaan myös vähävaraisille perheille ja nuorille. Kaapelilla järjestetään Beefistä tutun Rottanaama-bissebingon jouluversio Tonttunaama-kinkkubngo, josta voi voittaa jouluksi tavallisen tai seitan-kinkun. Entisiä nuoria kiinnostanee myös legendaarisen Sepi Kumpulaisen keikka. Jouluinen Kaapeli avoinna ma-pe kello 11-19 ja la-su kello 11-18 sekä late night shopping la 19. joulukuuta kello 11-21.
Kenelle: tiedostavalle kaupunkilaiselle, tekemistä kaipaavalle, lapsiperheelle, 90-luvun nuorelle

Tuomaan markkinat 

Senaatintorilla 4.–22. joulukuuta

Senaatintorin perinteiset joulumarkkinat soveltuvat sekä turisteille että paikallisille, lapsille ja aikuisille. Karuselli ja suurkirkko tarjoavat tunnelmallista fiilistely- ja instagrammaisemaa myös trenditietoisemmalle nuorelle. Ruokapiha on kuin paraskin jouluinen katuruokaparatiisi, ja se sopii myös viikonloppuetkoiluun, sillä se on anniskelualuetta. Tuomaan markkinat ovat avoinna joka päivä kello 11-20, ruokapiha on viikonloppuisin avoinna kello 22 saakka. 
Kenelle: lapsiperheelle, nuorelle aikuiselle, katuruokafanille, turistille

Nosturin joulukirppis

Nosturi, 12. joulukuuta

Nosturilla kirppistellään eläinten hyväksi Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen kanssa järjestetyllä kirpparilla ensi lauantaina. Päivän ohjelma ei keskity pelkästään shoppailuun, vaan paikan päällä myös haastatellaan bloggaajia joulusuunnitelmista, askarrellaan joulukortteja ja tuunataan tonttulakkeja työpajoissa ja pelataan Rottanaama-piparibingoa. Ja mitä olisikaan joulutaoahtuma ilman arpajaisia? Hesy järkkää paikan päällä arpajaishupia eläinten hyväksi. Muuta plussaa? Baari on auki. Kirppis 10-15, iltaohjelma Elmun baarissa.
Kenelle: eläinten ystävälle, kirppishirmulle, fashionistalle

Xmas Garage 

Aleksanterinkatu 13, 20.11.-23.12

Konseptimyymäläperhe My o My + THE MEN on avannut taas kaupungin keskustaan jouluista autotallia muistuttavan, erityisesti suomalaisia merkkejä myyvän kimppakaupan. Kauniita koriste-esineitä, vaatteita ja lahja-ideoita pullollaan oleva kauppa sisältää virkistävästi myös kahvilan, jossa voi lepuuttaa joulushoppailusta väsyneitä jäseniä tyylikkäässä design-ympäristössä. Täältä on vaikea selvitä ulos täysin lompakoin!
Kenelle: visualistille, esteetikolle, designin ystävälle

We Got Beefin joulumarkkinat 

Beefissä 18.-20. joulukuuta

Legendaarinen Pihvi muuntautuu jo kahdennentoista kerran punavuorelaiseksi joulumaailmaksi, kun siellä pidetään perinteiset joulumarkkinat. Täältä löydät erityisesti nuorta, paikallista muotoilua, yllättäviä tuotteita ja kauniita ihmisiä. Koko meininkiä ryydittänee varmasti katu-uskottava dj-musiikki. Markkinat avoinna perjantaina kello 15-20, lauantaina ja sunnuntaina kello 13-19. 
Kenelle: coolille kaupunkilaiselle, Beefin vakkarille

Teurastamon joulumarkkinat

Teurastamo, 19.-20. joulukuuta

Helsingin mielenkiintoisimmalla alueella koristellaan lauantaina 19. joulukuuta yhdessä valtava joulukuusi (pihalla myydään myös kotimaisia metsäkuusia). Lämmintä, jouluista myyjäishenkeä teurastamoalueelle tuovat paitsi alueen omat yritykset, myös kiinnostavat vierailijat rapakon takaa Virosta. Alueelle ominaiseen tyyliin joulumarkkinoilla tarjoillaan myös paljon sekä trendikästä että perinteistä ruokaa. Teurastamon Flavour Studiossa järjestetään joulumarkkinoiden yhteydessä artesaanisuklaatapahtuma Suklaarasia. Teurastamon joulumarkkinat molempina päivinä kello 10-16.
Kenelle: teurastamoalueen ystävälle, lapsiperheelle, ruokafiilistelijälle

Vanhan joulutori

Vanhalla ylioppilastalolla 15.-23. joulukuuta

Vanhan ylioppilastalon perinteiset joulumyyjäiset lopetettiin pari vuotta sitten, mutta tänä vuonna Pop Up Ilon uusi iloinen joulutori ottaa vanhan tutun tilan jälleen haltuun. Listamme kenties perinteikkäimmät myyjäiset sisältävät paljon käsityötavaraa ja leivonnaisia, mutta torilta löytyy myös design-osasto ja kissakahvilan tukipiste. Torilla voi osallistua myös maailman pisimmän kaulahuivin kutomiseen. Avoinna ma-pe kello 11-20, la-su kello 11-18.
Kenelle: muutosvastarintaiselle, perinteiselle kaupunkilaiselle, käsitöiden ystävälle

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi