Bumi Cafen dim sumit vievät kielen mennessään – Nyt niitä saa myös Kalliosta

Bumi Cafe aikoo avata parin vuoden sisällä useita uusia ravintoloita.

Dim sumit ja guabao-sämpylät kypsennetään höyryttämällä.
Dim sumit ja guabao-sämpylät kypsennetään höyryttämällä.

Punavuoressa toimintansa aloittanut Bumi Cafe avasi uuden ravintolan Kallioon. Ravintola on ollut auki jo elokuun puolivälistä, vaikka virallisia avajaisia Viidennellä linjalla juhlitaan vasta syyskuun loppupuolella.

Bumi Cafen ruokalistalla on paljon vietnamilaisia annoksia, mutta kokonaisuus on fuusioaasialainen. Kesärullien, banh mi -sämpylöiden ja pho-keiton lisäksi saatavilla on dim sumeja, höyrytettyjä guabao -sämpylöitä, nuudelisalaatteja ja syntisen hyvää tom yum -keittoa.

Kaikista annoksista on saatavilla myös kasvisversiot, ja etenkin tofulla ja siitakesienillä höystetystä tom yum -keitosta on muodostunut kasvissyöjien suosikki.

Bumi Cafen dim sumit ansaitsevat erityismaininnan, sillä saatavilla on suussasulavia itse tehtyjä dumplingeja monessa muodossa ja erilaisin täyttein. Siumait, wontonit, gyozat ja hargowit katoavat nopeasti parempiin suihin, kun niitä dippailee täyteläiseen seesamikastikkeeseen.

Kesärullat kääritään ohueen riisipaperiin.
Kesärullat kääritään ohueen riisipaperiin.

Ravintoloitsija Jimmy Nguen kertoo, että Bumi Cafessa aasialaisia annoksia on muokattu suomalaiseen makuun sopivaksi, ja lihat, yrtit ja kasvikset ovat kotimaisia ja aina tuoreita. Kesärullissa ja kulhoannoksissa raa’an lohen korvaa kylmäsavulohi.

Toistaiseksi tarjolla on Pursimiehenkadun ravintolasta tuttu menu, mutta siihen on tulossa lähitulevaisuudessa myös uutta.

Ruokaa ja kulttuuria

Kun Nguen avasi puolisonsa kanssa ensimmäisen Bumi Cafen, monet ruokalajeista olivat suomalaisille vielä tuntemattomia.

“Huomasimme, että tämän tyyppiselle ravintolalle on tilausta. Usein aasialaisissa ravintoloissa ruoka on kovin rasvaista, ja sushiriisissäkin on aika paljon sokeria, joten ne eivät ole niin terveellisiä, että niitä voisi syödä kovin usein. Meidän ruoka on kuin kotiruokaa, jota voi syödä huoletta melkein joka päivä.”

Bumi Cafen keittoihin voi valita mieleisensä täytteet.
Bumi Cafen keittoihin voi valita mieleisensä täytteet.

Nguen aikoo avata ensi vuoden aikana jopa kymmenen uutta ravintolaa. Suunnitelmissa on laajentuminen myös Helsingin rajojen ulkopuolelle.

Hän haluaa samalla kehittää Bumi Cafen konseptia ja luoda siitä aasialaisen kulttuurin kehdon, jossa voi saada tietoa esimerkiksi aasialaisista kulttuureista, historiasta ja matkailusta. Luvassa on teemailtoja, yleisöluentoja, kursseja ja koko perheen peli-iltoja.

Nguen toivoo, että Bumi Cafesta tulee suomalaisten ja aasialaisten kohtaamispaikka.

“Emme keskity vain ruokaan, vaan luomme yhteisöä, jossa voi jakaa tietoa ja kokemuksia.”

Bumi Cafe, Viides linja 8

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi