Burger King piilotti muovipillit asiakkailta – kulutus väheni puoleen

Hampurilaisketju lähti mukaan taisteluun muoviroskaa vastaan.

Burger Kingissä muovipillejä saa vain tiskin alta.
Burger Kingissä muovipillejä saa vain tiskin alta. Kuva: Burger King

Useat yritykset ovat lähteneet taisteluun muoviroskaa vastaan. Toukokuussa hotelliketju Scandic ilmoitti lopettavansa muovipillien ja cocktail-tikkujen käytön kokonaan hotelliensa ravintoloissa. Burger King ei ole täysin luopunut pilleistään, mutta on onnistunut vähentämään pillien ja kertakäyttökansien kulutusta huomattavasti siirtämällä ne pois asiakkaiden ulottuvilta.

Kesäkuusta alkaen asiakkaat ovat joutuneet pyytämään mukien kannet ja pillit erikseen palvelutiskiltä. Muutoksella pyritään vähentämään muovijätettä.

“Pillit ja mukien kannet ovat merkittävä osa ravintoloidemme päivittäistä muovijätettä, ja niistä on hyvä lähteä vähentämään muovin kulutusta. Toteutimme uudistuksen portaittain, koska halusimme nähdä miten asiakkaamme ottavat sen vastaan. Emme halunneet uuden toimintamallin tekevän ravintolassa toimimisesta hankalampaa”, kertoo ketjun kehityspäällikkö Sauli Ylikylä.

Uudistuksen myötä pillien ja kansien kulutus Burger Kingin ravintoloissa on vähentynyt jopa puoleen. Asiakkaat ovat suhtautuneet muutokseen hyvin, ja palaute on ollut positiivista.

“Uudistuksen myötä olemme saaneet vain kiittävää palautetta. Muoviroskan vähentäminen on selvästi myös asiakkaiden toiveissa”, sanoo Ylikylä.
 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi