Cage tuo taattua toimintaa Lauantaina Kultsalle

Pistä vappu käyntiin vapaaottelulla Kulttuuritalolla.

Viime vuosina Helsingistä kodin löytänyt Cage on jo vuodesta 2004 tuonut näytille huipputasoista kamppailu-urheilua ja toiminut pitkään ponnahdusalustana maan parhaille matsaajille. Suurimmilla areenoilla UFC:ssä otelleet Makwan Amirkhan, Teemu Packalen, Anton Kuivanen ja Tom Niinimäki ovat kaikki tehneet pohjatyön samassa häkissä Cagessa.

Tämänkertaisessa tapahtumassa satsataan kevyempiin painoluokkiin ja siksi Kulttuuritalolla on luvassa varmasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Vappua edeltävänä lauantaina järjestettävässä tilaisuudessa on mukana pitkään huipputasolla otelleita veteraaneja sekä nousevia tulevaisuuden staroja.

Esittelemme tässä jutussa lauantaina kehään astuvat, Suomen kovimpiin kevyisiin äijiin lukeutuvat ottelijat.

Kuva: CAGE/FB

Janne Elonen-Kulmala

Pääottelussa Kulttuuritalolla aina viihdyttävä ja Euroopan eliittiin kuuluva Janne ”Jamba” Elonen-Kulmala (61,2 kg) saa eteensä vaarallisen Diego "Magrinho" Silvan. Espoon Kehähaiden mies laittaa likoon neljän vuoden ja yhdentoista ottelun voittoputkensa hanakasti päälle prässäävää brassia vastaan. Jos Jamba pääsee käyttämään omia vahvuuksiaan, niin voitto tulee letaaleista suorista iskuista tai kuristuksella mattoväännössä.

Jamba itse analysoi vastustajaansa: ”Silva on aggressiivinen ja parempi liikkeinen kuin moni aiemmista vastustajista. Kova haaste on kiva homma. Oma vahvuuteni ottelijana ja ihmisenä onkin lupsakka asennoituminen haasteisiin. Takakäsi ja kahden jalan kaadot toimivat minulla myös.”

Mikael Silander

Pohjoismaiden parhaaksi kärpässarjalaiseksi rankattu Mikael ”Hulk” Silander (56,7 kg) saa itselleen uuden vastustajan viime metreillä ja muutosten takia ottelu käydään poikkeuksellisesti 61-kilon sarjassa. Riosta kotoisin oleva Eduardo ”Kiko” Felipe tunnetaan myös lempeällä lisänimellä War Machine. Silanderin uraa seuranneet tietävät, että mies ei turhia pakittele ja tulee varmasti alusta loppuun päälle kuin yleinen syyttäjä. Viime aikoina aktiivisesti kansainvälisissä tapahtumissa matsannut Silander palaa toista kertaa peräkkäin kotikentälle Kulttuuritalolle.

Joni Salovaara

Espoolaisen Joni Salovaaran (65,8 kg) lauantain haastajaksi valikoitui bulgarialainen thainyrkkeily- ja sambomestari Kostadin Enev. Kymmenen vuotta ammattilaisena otellut, 31-vuotias Salovaara on tuttu näky paikallisille vaparifaneille, mutta herra on lisäksi otellut brittiläisen Cage Warriors Fighting Championshipin mestaruusvyöstä. Sähäköillä nyrkeillä ja potkuilla lopetuksia hakeva Salovaara aikoo kääntää kelkkansa viime marraskuisen Nicklas Backströmille kärsityn pistetappion jälkeen.

”Vastustajasta tiedän ottelurekordin ja nimen. Kaveri ei pärjää vertailussa, eikä livessä. Tulen voittamaan keskeytyksellä. Tuttuun tyyliin häkissä annetaan kaikki, mitä löytyy ja oma käsi nousee lopuksi. Vastustajalle tervetuloa ja lycka till”, Salovaara heittää viestinä Eneville.

Kuva: CAGE/FB

Aleksi Toivonen

Loput ottelijoista edustavat Suomen nuorta ja lupaavaa kastia. Lahtelainen Aleksi Toivonen (56,7 kg) on tähän mennessä osoittautunut liian atleettiseksi sekä tekniseksi edellisille neljälle karjulle kehässä. Jokainen heistä on päätynyt miehen lukkoon tai kuristukseen reilusti ennen täyttä aikaa, mutta venäläinen Oleg Lichkovaka aikoo laittaa viikonloppuna kapuloita rattaisiin. 

"Lichkovaka on sitkeä venäläinen ja varmasti tulee hakemaan Suomesta voittoa. Siinä se lyö, potkii ja painii samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Olen harjoitellut enemmän kuin muut ja luotan omiin kykyihini. Käyttämätöntä potentiaalia on vielä ja kaikkea osaamista en ole vielä päässyt väläyttämään", Lahden Gentain Toivonen summaa.

Kuva: CAGE/FB

Abdul Hussein

Abdul ”Abba” Husseinilla on monipuolinen arsenaali lajiin, mutta suorin tie voittoihin on tullut viemällä kaveri voimapainilla tonttiin. Espoon Kehähaita kääpiösarjassa (61,2 kg) edustava mies on parin vuoden takainen amatöörien maailman- sekä Euroopan mestari, mutta potentiaalia on vielä suurempiin saavutuksiin. Molemmat Abban ammattilaisena haastaneet vastustajat ovat kärsineet samanlaiset yksipuoliset tappiot Stadissa. Brasilialaisesta hujopista Lucas Alexanderista miehellä on oma näkemyksensä: ”Kaveri näyttää tykkäävän liikkua ja lyödä paljon. Ja on 180cm pitkä, mutta ei se ole kuin 5cm pidempi kuin edellinen vastustaja. Pitää vaan prässätä sitä kovaa ja viedä tonttiin ja kuristaa siellä, jos siltä tuntuu.”

Tuukka Repo

20-vuotias Hardknocks Helsingin Tuukka Repo (70,3 kg) on näyttänyt varmoja otteita nuorella urallaan. Meriiteiksi on jo kertynyt komeasti amatöörien Suomen mestaruus ja hopea IMMAF-maailmanmestaruuskisoista. Mies kerkesi keräämään kaksi murskavoittoa ammattilaisena, mutta hävisi marraskuussa äkisti tyrmäyksellä ranskalaiselle Jonathan Ramonille. Vastustajaksi valikoitunut pietarilainen Dmitry Berezin on myös nälkäinen ja motivoitunut katkaisemaan oman kahden ottelun häviöputkensa.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi