China & Thai Palace on tehnyt 10 vuodessa aasialaiset maut tutuksi turkulaisille

Toinen asiakkaista kokeilee kaikkea erilaista, kun toinen tilaa kymmenen vuotta saman annoksen.

China & Thai Palacen buffetpöytä on pullollaan sushia.
China & Thai Palacen buffetpöytä on pullollaan sushia.

Yhteistyössä China & Thai Palace

China & Thai Palace on jo vakiintunut osa Turun monipuolista ja vuosi vuodelta kasvavaa ravintolatarjontaa. China & Thai Palacen tukikohta löytyy kauniista vanhasta keltaisesta rakennuksesta Aurajoen idyllisiltä kulmilta kirjaston vierestä.

Kymmenen vuoden kunnioitettava taival on antanut ravintoloitsija Yvonne Thulle perspektiiviä turkulaiseen ruokakulttuuriin.

“Turun ruokakulttuuri on noussut hyvin koko ajan. Joka puolelta löytyy kaikkea uutta. Turkulaiset ovat oppineet käymään ulkona syömässä ja monipuolisuus tarjonnassa on tehnyt sen, että on enemmän mahdollisuuksia ja ihmiset haluavat kokeilla ruokaa erilaisista kulttuureista”, Thu sanoo China & Thai Palacen pöydässä pimenevässä Turun illassa.

“Tuntuu, että tää on sellainen paikka, missä mä haluan olla. Kodikas paikka”, Thu sanoo ravintolastaan.

Kymmenen vuoden aikana kiinalaisesta ja thairuoasta on tullut entistä vakiintuneempi osa suomalaisten ravintolavalikoimaa. Viime vuosina sushi on tullut mukaan kuvioihin China & Thai Palacessa.

“Meillä on kanta-asiakkaita yli kymmenen vuoden ajalta, jotka pitävät thaimaalaisesta ja kiinalaisesta ruoasta. Nuoret ovat enemmän kiinnostuneita susshista. Nykyisin asiakkaat haluavat kokeilla paljon erilaisia vaihtoehtoja. Joillain taas on ollut sama suosikkiannos kymmenen vuotta.”

Sushi on etenkin nuoremman asiakaskunnan mieleen.
Sushi on etenkin nuoremman asiakaskunnan mieleen.

Keittiö tarjoaa lltaisin useamman ruokalajin aterioita valitulle henkilömäärälle tai perinteisiä lautasannoksia, joihin kuuluu eri lihalaatujen mukaan valittavia annoksia, mereneläviä tai erikoisuuksia, kuten ankanfilettä tai jättikatkarapuja.

Kasvisvalikoima on vuosien varrella lisääntynyt myös ja nyt á la carte -listalta löytyy kuusi eri kasvisvaihtoehtoa.

Buffet on oma taiteenlajinsa

Vaikka useimmilla aasialaisen keittiön annoksilla on juurensa parhaillaan tuhansien vuosien takana, pitää tuotetta jatkuvasti kehittää ja pitää ajan tasalla. Monipuolistuneet vaatimukset kohdistuvat etenkin buffetpöytään.

“Buffetin pitää kehittyä monipuolisesti ja siihen pitää luoda jatkuvasti uutta ajan mittaan, että kaikille asiakkaille löytyy omaan makuun sopivaa.”

China & Thai Palacen buffetpöytä komeilee täynnä herkullisia vaihtoehtoja. Lounaspöytään kuuluu muutama vaihtoehto kiinalaista ja thaimaalaista riisin kera sekä paljon fritattuja herkkuja, monipuolinen sushivalikoima ja salaatti.

Buffetiin kuuluu myös reilu valikoima kiinalaista ja thairuokaa.
Buffetiin kuuluu myös reilu valikoima kiinalaista ja thairuokaa.

“Kun buffet alkaa, niin teemme paljon vaihtoehtoja valmiiksi. Lounas jatkuu kolmeen asti ja iltapäivällä pöytää täytetään asiakkaiden tarpeen mukaan”, Thu kertoo jokapäiväisestä operaatiosta.

“Buffet on aina vähän sillä tavalla vaikea. Me tehdään aina mahdollisimman pieniä määriä, että tulee mahdollisimman vähän hävikkiä.”

 

China & Thai Palace, Kauppiaskatu 1

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi