City goes kapakkakierros

Tympivätkö keskustan baarit? Hoipertele uusia polkuja. Esittelemme neljä hilpeää reittiä.

Lähde baarikierrokselle, voit päätyä Wanhan Rouvan huomaan Kontulaan.
Lähde baarikierrokselle, voit päätyä Wanhan Rouvan huomaan Kontulaan.

Töölö

1. Mama's & Papa's, Runeberginkatu 55

Peli-iltoina Mamaísin sporttibaarista voi kuulla iloisten miesten mekastusta. New Yorkin baareista vaikutteita saaneen Papaísin pöydässä voi nähdä vaikka Pekka Poudan. Vessojen äänentoisto huippuluokkaa!

2. Café Tin Tin Tango, Töölöntorinkatu 7

Leipomon, kahvilan, baarin, pesulan ja saunan yhdistelmä. Koreat leivokset tulevat Ranskasta asti, totta kai. Taiteilijatunnelmaa siivittävät argentiinalainen ja suomalainen tangomusiikki.

3. Korjaamon Baari, Töölönkatu 51B

Varo! Saatat näkyä epätarkkana TV:ssä! Entisessä HKL:n rakennuksessa kuvataan nykyään myös Sub-kanavan juontoja. Bassotaajuuksien jytistessä voi vaikka tilata Korjaamon oman drinkin limelohkoilla.

4. Ravintola Töölö, Mannerheimintie 98

Syksyllä 70 vuotta täyttävä îAkatemiaî oli aikoinaan Töölön ainoita ravintoloita, ja siksi paikallisten akateemikkojen suosiossa. Nykyään baarin keittiö tarjoaa äijäruokaa Janssonin kiusauksesta muhkeisiin pihveihin.

5. Hádanka, Mannerheimintie 104

Helsingin ensimmäisen tšekkiläistyylisen kapakan nimi on suomeksi Arvoitus. Mikään suuri salaisuus ei kuitenkaan ole, että HIFKin kannattajien kansoittamasta baarista löytyy 24 olutta tšekkiläisittäin humaloituna.

Munkkiniemi ja Munkkivuori

1. Kalastajatorpan Vista Bar, Kalastajatorpantie 1

Kalastajatorpan hotellin aulabaari viehättää nirsompaakin. Tasokkaassa baarissa viskin ystävä voi maistaa 24 vuotta vanhaa skottilaista Port Elleniä. Neljän senttilitran lasista joutuu pulittamaan 38 euroa.

2. Muusan Krouvi, Muusantori 5

Lähellä Talinrantaa sijaitseva baari tarjoaa mallasjuomien lisäksi tulista kanaruokaa. Iso sauna valloittaa melkein puolet liiketilasta. Karaokea saa hoilottaa vaikka joka päivä, kunhan ei häiritse asiakkaiden biljardipeliä.

3. Ravintola Ukko-Munkki, Laajalahdentie 19

Ugarista saa ruokaa ja omaa tummaa lageria. Asiakkaana myös Munkkiniemessä majailevan Ville Valon. Peli-iltoina täynnä Torpan Poikien kannattajia.

4. Bistro Maria, Munkkiniemenpuistotie 19

Yksi alueen ensimmäisistä ravintoloista, johon saapui asiakkaita kauempaakin. Nykyään bistrossa voi katsella seinälle kehystettyjä kuvia espanjalaisista postimerkeistä. Seinällä pällistelee myös kenraali Franco.

5. Pikkubaari, Huopalahdentie 15

Pienen korttelikapakan kanta-asiakkaat ovat saaneet kuvansa koristetakan viereen. Olutta maistellessa voi joskus saada kitarakonsertin paikalliselta soittoniekalta. Herttaista.

Käpylä

1. Old Sophie, Koskelantie 9

Punahohtoisen ravintolabaarin paikalla oli pitkään Valion Baari. Kylmät maitotuotteet vaihtuivat ohrapirtelöön ja liharuokaan kuitenkin jo vuosikymmeniä sitten. Paikan nimi valittiin aikanaan asiakaskilpailulla.

2. Käpygrilli, Osmontie 5

Takaseinällä roikkuu kulta- ja platinalevyjä, jotka Nylon Beatin takapiruna tunnettu sanoittaja Aappo I. Piippo on antanut laittaa esille. Tässä Käpylän Pallon kantapaikassa järjestetään kerran viikossa runoilta.

3. Park Hotel Käpylä, Pohjolankatu 38

“Tärpättiä!” huusi kauppaneuvos Paukku ja tilasi lisää kossuvissyä. Hotellin baarissa voi muistella kultaista 90-lukua katselemalla kuvia satiirisarja Hyvät herrat -kuvauksista hotellissa. Ja toki sitä kuuluisaa juomaakin voi tilata.

4. Päätön Kana, Pohjolankatu 2

Tänä vuonna täysi-ikäisyyttään juhlivan baarin tiloissa oli ennen pankkikonttori. Uskolliset kanta-asiakkaat ovat saaneet entisen pankinjohtajan huoneen seinälle omat kunniakirjansa.

5. Ravintola Nyyrikki ja Iltatähti, Pohjolankatu 2

Teatteriravintola Nyyrikin asiakkaat voivat laskeutua kulttuurinnälän hellitettyä alakertaan yökerho Iltatähteen. Ravintolassa käy myös 103-vuotias kanta-asiakas, joka on ansainnut ilmaiset ruoat.

Kontula

1. Kontu Krouvi, Porttikuja 7

Vanhan Kontulan puolella sijaitseva kuppila tunnetaan myös Porttikujan baarina. Hyvä paikka verestää paikallishistoriaa: Läheiseen siirtokivilohkareeseen on muurattu Kontulan asuinalueen perustamiskirja maaliskuussa 1964.

2. Ravintola Wenla ja Comeetta, Keinulaudantie 4

Kontulan suurin baari. Perjantaisin ja lauantaisin ylimmässä kerroksessa aukeaa yökerho Comeetta. Baarilla on myös oma jalkapallojoukkue EMU sekä minigolfrata kesäterassilla.

3. Taikahattu, Tanhuantie 3

Saluuna-tyylinen baari kivenheiton päässä ostarilta. Välillä paikalla on live-esiintyjiä, joiden joukossa on ollut myös Jasmin Mäntylä. Baarilla on oma biljardijoukkue, joka on ollut voitokas East-Pool-kisoissa.

4. Aapelin Baari, Ostostie 4

Vanhan ostoskeskuksen puolella. Kontulan tikkakerho, Kontula DC, pitää kisojaan maanantaisin. Onpa jopa Juice Leskinenkin käynyt soittelemassa täällä tikkapalkintojen loisteessa.

5. Seurusteluravintola Wanha Rouva, Ostostie 4

Paikalliset muistelevat vielä aikaa, jolloin paikalla oli kuuluisa Helmin Grilli. Tomera Helmi myös piti huolen, ettei sisään päässyt humalassa. Nykyisessä baarissa voi tilata mehukkaita marjashotteja kermavaahtokuorrutuksella.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi