Citypie on asiakkaiden muokkaama ravintola

Piirakka on uusi pitsa.

Vuorikadulle avattiin viime elokuussa kahvila-ravintola, josta tuli vähän muuta kuin piti. Piirakoita, munakkaita ja salaatteja tarjoava Citypie ei pyrkinyt terveelliseksi ruokapaikaksi, mutta suuntaa muutettiin asiakkailta saadun viestin perusteella.

“Olimme ajatelleet, että Citypiesta tulee kansainvälisen porukan piirakkapaikka”, kertoo Ekaterina Mariinsky, ravintolan perustaja ja toimitusjohtaja.

“Sitten saimme asiakkailta palautetta, että onpa ihanan terveellistä. Muutimme konseptia sen mukaan.”

Nyt Citypiessa keskitytään luonnolliseen, tuoreeseen, terveelliseen, täyttävään ruokaan, joka on herkullista. Piirakat leivotaan voitaikinan sijaan leipätaikinaan, kermaa käytetään, mutta vain vähän, ja juurekset, kasvikset ja proteiinit ovat pääosassa kaikissa ruuissa. Palan painikkeeksi on tarjolla kahveja sekä vihannes- ja hedelmämehuja.

“Supermallimehu on yllättävän suosittu miesasiakkaiden keskuudessa”, Mariinsky sanoo ja nauraa.

Hauskassa ja terveellisessä mehussa on muun muassa lehti- ja parsakaalia, selleriä, kurkkua ja omenaa. Mehut tehdään tilauksesta, ja raaka-aineet ovat esillä purkeissa vitriinissä.

Alkuperäisen kansainvälisyysajatuksen mukaan Citypiessa istutaan pääasiassa isoissa, yhteisissä pöydissä. Osa huonekaluista, mukaanlukien valtava, kolmejapuolimetrinen communal-pöytä on Teppo “Tebian” Lakaniemen käsialaa. Se on kuulemma pisin hänen valmistamansa pöytä.

“Olemme oppineet, että suomalaisetkin tykkäävät istua yhteisissä pöydissä. Siitä tulee tänne mukava tunnelma”, Mariinsky sanoo.

Piirakoista ajatellaan Citypiessa järkevästi: piirakka on vähän niin kuin pitsa, mutta terveellisempi, edustavampi ja kiinnostavampi. Sen voi ottaa mukaan ja jakaa perheen tai työporukan kesken, tai palan voi syödä salaatin kanssa paikan päällä. Piirakat ovat yhtä lukuunottamatta kasvispiirakoita, munakkaat ovat gluteenittomia ja kaikki tehdään tuoreena paikan päällä.

“En tykkää sanoa, että Citypie on terveellinen ravintola, koska terveellisyys merkitsee eri ihmisille eri asioita. Sanon mieluummin, että meillä voi syödä puhdasta ruokaa ilman syyllisyyttä.”

Myös opiskelija-asiakkaat on otettu huomioon, vaikkei Citypie ole varsinaisesti opiskelijaravintola. Teetä voi tilata kokonaisen kannullisen ja istua sen kanssa pitkään kaverin kanssa jutellen tai vaikka läksyjä tehden.

“Täällä saa viihtyä.”

Citypie, Vuorikatu 6. Mukana myös SYÖ! Helsinki -viikoilla 31.3.–13.4.2017.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi