Club Silk avaa

Silkissä on panostettu hyvään palveluun, miljööseen, livemusiikkiin ja maukkaisiin juomiin.

Club Silkin vuoropäällikkö Jenni Kainulainen ja ravintolapäällikkö Oona Kankkunen.
Club Silkin vuoropäällikkö Jenni Kainulainen ja ravintolapäällikkö Oona Kankkunen.

Club Silk avaa

Kamppiin avautuu uusi lounge bar Club Silk. Tällä hetkellä remontissa olevan paikan ilmapiirin luvataan olevan tasokas, mutta rento. "Silkissä on panostettu hyvään palveluun, miljööseen, livemusiikkiin ja maukkaisiin juomiin", ravintolapäällikkö Oona Kankkunen kertoo. Arkena 160 asiakaspaikan Silkissä palvelee After Work, jossa voi maistella tapaksia, viiniä ja kuohuvaa. Viikonloppuisin menosta vastaavat huippu dj:t ja vaihtelevat klubit. "Erityistä täällä on loistava äänentoisto ja viikonloppuna mukaansa tempaava Sunnuntai Shamppanjabrunssi. Ikäraja on 22 vuotta", Kankkunen toteaa. Muutaman kerran kuussa Spin FM vetää bileet Silkissä. Kesäksi luvassa on 80-paikkainen terassi.
Club Silk, Olavinkatu 1

Pitsaa ja bisseä

"Tykkäämme pitsasta, ja halusimme tehdä sellaisen paikan, josta pitäisimme", ravintoloitsija Antto Melasniemi kertoo vasta avatun Putte’s Bar & Pizzan simppelin syntyidean. Putte’s tarjoaa listallaan neljää erilaista pitsaa, kolmea salaattia, sekä jälkiruoan. Menu vaihtelee sesonkien mukaan, mutta Margherita tulee pysymään pitsalistalla. Juomapuolesta vastaa American Baristakin tuttu Lari Korhonen. Klassikkodrinkkejä sisältävä juomalista on lyhyehkö, ja oluthanassa on erikoisuus; viilennetystä varastosta ja jäähdytetyn putken kautta tuleva Lapin Kulta säilyy tavallista raikkaampana. Mutta mistäs 100 asiakaspaikkainen Putte’s on saanut nimensä? "Yhden kaverin lemmikiltä. Laji on salaisuus", Melasniemi paljastaa.
Putte’s Bar & Pizza, Kalevankatu 6

Ravintolapäivä tulee taas

Ravintolapäivä järjestetään kolmannen kerran sunnuntaina 19.11. Viime kerralla yhden päivän ravintoloita perustettiin koko maassa yhteensä yli 200.
http://www.ravintolapaiva.com

Viini on luomua

Viini on hyvä elämä.
Viini on hyvä elämä.

Luomuviinit ovat yleisön pyynnöstä viidettä kertaa järjestettävän Viini, ruoka & hyvä elämä –tapahtuman erikoisteemana. Näytteilleasettajia on kolmannes viimevuotista enemmän neliöiden jakautuessa tasan viinintuottajien ja ruokakauppiaiden kesken. Viimeksi mainituissa perehdytään esimerkiksi kahviin, suklaaseen sekä Suomen suurimpaan sushikouluun.

Viinin maahantuojista ovat paikalla "kaikki". Maaosastoilla esittäytyvät esimerkiksi Chilen, Etelä-Afrikan, Kalifornian, Ranskan ja Espanjan viinit. Pääsylippu (14 e) oikeuttaa sisäänpääsyyn samaan aikaan järjestettäville kirja- ja musiikkimessuille. Lasipantti kustantaa 8 e, maistelulipukkeet 1,80 e/kpl.
Viini, ruoka & hyvä elämä, Messukeskus 27.-30.10.

Tapasin paluu

Jari Lahdenojan Copas y Tapas palasi naapurikorttelissa entisen isäntäravintolan mentyä häädön jälkeen konkurssiin. Torresin viinien nimeen vannotaan aikaisempaa näyttävämmissä tiloissa ja myös lounasaikaan.
Copas y Tapas, Fabianinkatu 16

Kotimaista sushia

Miika Pölkin ja Heikki Valkaman Sushikirja perehdyttää Umeshun kokkien avustuksella sushin valmistukseen kotimaisista raaka-aineista. Kiitettävästi perehdytään japanilaisherkun historiaan ja saké-lajikkeisiin. Kaipaamaan jää japanilaisten ravintoloiden rinnalle omaan lukuaan maan oluista, viskeistä ja viineistä.
Umeshu, Pohjoinen Hesperiankatu 15

Punainen syksy

Syksyn punaviineissä hämmästyttää edullinen piemontelainen Trifula (7,98 e). Tuoreen hedelmäinen ja aavistuksen tamminen täsmäviini pastalle tomaattisoosissa sekä pihville. Makedonia on meille tuntematon viinimaa. Tilannetta korjaa runsaan portviinimainen riista- ja juustoviini Tikves Vranec Special Selection (9,99 e).

Kluuvin avajaiset

Avajaisia vietetään 14.10. Uusia ravintoloita Senaatin Hiilen, salaattibaari ja samppanjalounge Verson ja Fratello Torrefazionen lisäksi ovat Hanko Sushi sekä smoothie-baari Fuel.
Uusi Kluuvi, Aleksanterinkatu 9


Klubit

Jukebox

DJ Tiberiuzin Top 3.
DJ Tiberiuzin Top 3.
  • Cassius: Sound Of Violence (Narcotic Thrust remix)
    "Rytmit ja groove saa hyvälle fiilikselle. Biisi toimii niin alkuillasta tanssilattialla, kuin myös sunnuntaiaamuisin kahvin kanssa."
  • David Penn, Oscar De Rivera, Rober Gaez: 'Sambarah
    "Espanjan kovat house-nimet ovat iskeneet studioon samaan aikaan, ja tuloksena todella menevä laulu. On perkussioita, groovea ja menoa. Taattua Afecto-soundia, joka ei jätä tanssilattialla kylmäksi!"
  • DJ Boris: The Chant
    "Tribaali-housea parhaimmillaan. Rytmiä ei puutu. Kappale vie matkalle syvälle viidakkoon jossa tummat, tribaalimaiset soundit vievät mennessään. The Chant on ollut kovassa soitossa tänä syksynä."

Tiberiuz Kokomossa 14.10.

Nick Warren Helsinkiin

Brittiläinen dj Nick Warren saapuu soittamaan Playgroundiin. Illan aikana kuullaan myös muun muassa Orkideaa.
Playground 14.10. 13 e

Empire Tour

Kaupungin parhaaksi dj-kaksikoksi valittu Super8 & Tab sekä Alex Kunnari ja kumppanit ottavat Vantaan Onnelan haltuunsa Colors presents Empire Tourilla. Mukana myös Lovetone.
Vantaan Onnela 22.10.

Kolme päivää Rebootia

50 tunnin Reboot 5.0 bileissä on kattava dj-kaarti Milla Lehdosta Lil Tonyyn ja Juho Kustiin.
Bassment 14.-16.10. 0 e

Agendalla Helsinki Club

Uuden konemusaklubi-ilta Agendan avajaisiin saapuu Oliver Lang. Ensimmäistä kertaa Suomeen tulevan Dj:n lisäksi soittamassa ovat Sergei Shkuroff ja Zacharias Tiempo.
Helsinki Club 22.10. 10 e

1 kommentti

JuanPabloDick

26.10.2011 21:39

Tapas on jo itsessään monikko

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi