Club Venue avaa

Ohjelmisto keskittynee elektroon, mutta myös rokkia, poppia ja live-vetoja tullaan kuulemaan.

John Digweed tulee soittamaan Venuen avajaisiin. Toisena avajaispäivänä kuullaan Danny Byrdiä. (Kuva: Jarkko Tiitinen)
John Digweed tulee soittamaan Venuen avajaisiin. Toisena avajaispäivänä kuullaan Danny Byrdiä. (Kuva: Jarkko Tiitinen)

Club Venue avaa

Marraskuun neljäs YK:n tilalle aukeaa Club Venue. Taustalla ovat ihmiset Playgroundin takaa. Ohjelmisto keskittynee elektroon, mutta myös rokkia, poppia ja live-vetoja tullaan kuulemaan. 

Tapahtumakoordinaattori Marko Kantola lupaa, että jokaisesta illasta tulee kulloisenkin musalajin diggaajille yksi kuukauden isoimmista. Venue aikoo asettaa uudet standardit Suomen klubiäänentoistolle, joka uusitaan Precision Audion Premium Double Systemillä. Sisätilat pysyvät ennallaan, mutta pintoja uusitaan, ja pienen puolen tanssilattia otetaan käyttöön. Ikärajaksi asetetaan K-18. Alakerran Bassment pysyy entisillä omistajilla.
Club Venue, Pohjoinen Rautatienkatu 21

Pueblo avasi

Pacificon tyypit avasivat entisen Saunabarin tiloihin Pueblon. Perinteisten tacobaarien hengessä tortillat leivotaan ja paistetaan tuoreeltaan, ja salsat, täytteet ja jälkiruoat ovat paikan päällä tehtyjä. Drinkki- ja olutlista on myös lattarihengessä suunniteltu. Keittiö on perjantaisin ja lauantaisin auki puoleen yöhön, ja klubi-illat jatkuvat näinä päivinä kahteen asti. Niin, ja Saunabarin saunatilat ovat edelleen olemassa, ja niitä voi varata Pueblosta.
Pueblo, Eerikinkatu 27

Globe Hope Fashion Brunchilla

Klaus K:n Fashion Brunch-sarjan aloittaa kierrätystekstiilien käytöstään tunnettu Globe Hope. Samalla Globe Hope lanseeraa uuden mallistonsa. 8.10. ja 9.10. järjestettävälle brunssille on myös laskettu hiilijalanjälki.
Klaus K, Bulevardi 2-4

Motin paluu

Motti on palannut ravintolan 70-vuotispäivän kunniaksi. Edelliselle sukupolvelle ja sen päättäjille Motin pässinkivekset tulivat tutuiksi, sittemmin ravintola on kokenut monta muodonmuutosta. Pitkäksi venähtäneen remontin jälkeen Herkko Volanen, S-ryhmästä ja Master Chefistä tuttu Risto Mikkola ynnä neljä muuta keittiömestaria kokkaavat nyt sapaksia à 7 e.

Pikkusuolaisia löytyy niin kasviksista, mereltä, metsästä kuin makeana. Näitä esimerkiksi lanttucappuccinon, grillatun tuoreen nahkiaisen, poronrullan ja tarte tatinin muodossa. Valmiiksi kootut menut kustantavat neljältä maulta 27 e ja kuudelta 40 e. Viinilistalta toivoo jatkossa avausta enemmän mielikuvitusta.
Motti, Töölöntorinkatu 2

Motin henkilökunta tarjoilee sapaksia.
Motin henkilökunta tarjoilee sapaksia.

Syksyn uudet valkkarit

Syksyn tuoreet valkoviinit ovat omiaan kasvisruuille sekä valkealihaisille kaloille. El Condor Torrontes Chardonnay (8,98 e) tarjoaa paketin hapokasta aromaattisuutta ja mausteisuutta Argentiinasta. Tuoreen hedelmäinen ja tyylikkään sulava tulokas on italialainen Pehhcora Pecorino (9,49 e).

Merta sipulissa

Muhkea äyriäisvati kohoaa pääosaan Merta-viikoilla Sipulissa. Uspenskin katedraalin kupolin siimeksessä startataan illat clam chowder –keitolla paahdetun sipulin kera. Antti Asujamaan johtama keittiö viihtyy merellä lokakuun loppuun.
Sipuli, Kanavaranta 7

Elitessä hirveä

Hirvipeijaiset kruunaavat Eliten riistaviikot lauantaina 8.10. klo 15-18. Tuolloin on terassilla tarjolla haitarimusiikin kera hirvenlihakeittoa (12,50 e). Muuten herkutellaan lokakuun loppuun esimerkiksi savustetulla poronkielellä (13,10 e) sekä padassa haudutetulla sorsalla (25,30 e).
Elite, Eteläinen Hesperiankatu 22

Ruokakulttuurin puolesta

ELO-säätiön gaalaillallinen suomalaisen ruokakulttuurin kehittämiseksi järjestetään Pörssissä perjantaina 21.10. Keittiön nuoret toivot kokkaavat Savoyn Kari Aihisen johdolla kahdeksan ruokalajin illallisen. Lysti kustantaa juomineen 290 e / nenä ynnä tumman puvun, jos ei sellaista entuudestaan omista.
Pörssi, Fabianinkatu 14 

Klubit

Dana Bergqvistin Top 3.
Dana Bergqvistin Top 3.

Jukebox

  • Maceo Plex: Can’t Leave You (Crosstown Rebels)
    ”Yksi vuoden suurimmista biiseistä, ja kauan odotettu julkaisu. Olen soittanut tätä tänä kesänä 95 %:ssa keikoista! Huikea!”
  • Miguel Campbell: Something Special (Hot Creations)
    ”Baby I Got It -EP:ltä. Tässä on kaikki Miguel Campbellin totutut tavaramerkit. Iloinen, tanssilattiaystävällinen funk/house-biisi massiivisella koukulla.”
  • Dana Bergquist & Peder G: Tenaj (Lower East)
    ”Uusi träkki, joka on herättänyt mielenkiintoa viime keikoillani. Samplepohjainen kesäinen house/disco-biisi syvällä bassolinjalla.”

Dana Bergqvist Ahjossa 1.10.

Groteskin uusi klubi

Kaupungin kuollutta keskiviikkoa piristää Groteskissa alkava uusi klubi, Perle Noire. Luvassa iisiä ja iloista musiikkia lokakuun synkeisiin iltoihin.
Grotesk keskiviikkoisin 0e

Hel Sin City

Klubikonsepti React^ aloittaa syksyn Sin City-tulkinnoilla. Soittamassa ovat Milla Lehto, Genki ja Casper, vierailijoina spoken word- mc Suvi Valkonen ja tanssija Sointu Hietala. Vj-kaksikko Sellek&Hanks vastaa visuaalisesta puolesta.
YK 30.9. 10e

Illusions Production 15-synttärit

Legendaarinen Illusions Production klubi täyttää 15 vuotta. Synttäreillä soittamassa muun muassa Dj Tab, Mr.A & Pietari, Orkidea, Super8 & Tab, D.N.A, Neon sekä Zwek. 
Nosturi 1.10. 15e

Helsinki Vintage

Kaapelitehtaan tapahtuma tarjoaa menneiden vuosikymmenien designia sekä musiikkia. Tapahtumassa on myös näyttelyitä muun muassa burleski-valokuvista.
Kaapelitehdas 2.10. 10e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi