Coco Grill: rakkaustarina toi Venezuelan maut Vallilaan

Ennen Roihuvuoressa toiminut ravintola on asettautunut taloksi Sturenkadun ja Mäkelänkadun kulmaan.

Aviopari Aino Enne-Farias ja Luis Farias ravintolassaan.
Aviopari Aino Enne-Farias ja Luis Farias ravintolassaan.

Oletko koskaan maistunut venezuelalaista ruokaa? Jos et, on nyt korkea aika. Paljon kehua kerännyt ravintola Coco Grill tuo suuhusi makumaailman, jota ei missään muualla Suomessa koe.

Kaikki sai alkunsa Venezuelassa tapahtuneesta rakkaustarinasta. Vuonna 2003 maassa vieraillut Aino Enne-Farias astui Coco Grill -nimiseen ravintolaan, jota pyöritti paikallinen mies nimeltä Luis Farias. Rakkaus kaksikon ja ruuan välille syntyi heti. Pariskunnan saavuttua Suomeen Luis Farias haaveili avaavansa samannimisen paikan tuodakseen samat maut suomalaisten nautittaviksi. Yhdistelmä aitoa venezuelaista makumaailmaa ja suomalaista bisnesosaamista käynnisti ravintolatoiminnan vuonna 2014 Helsingin Roihuvuoressa, josta se reilu kuukausi sitten muutti keskeisemmälle paikalle Helsingin Vallilaan.

"Meidän vuokrasopimuksemme päättyi Roihuvuoressa ja etsimme pitkään paikkaa, johon muuttaa. Kun saimme Vallilasta tilan, tiesimme, että se on paras mahdollinen paikka meille. Olemme saaneet myönteisen vastaanoton ja kävijöitä riittää. Vallilassa on tuplasti asiakaspaikkoja ja suurempi varastotila", sanoo Enne-Farias.

Coco Grillissä tarjoillaan muun muassa tortillaa, härkää, lammasta, maissileipää ja paellaa. Venezuelalaiseen ruokaan kuuluu aina poikkeuksetta liha, mutta Coco Grillistä saa toiveensa mukaan myös lihattoman aterian. Ruuan kyytipojaksi sopii mainiosti viini, jota tarjoillaan A-oikeuksilla varustetun ravintolan juomalistalta.

"Monet yllättyvät ruokamme mausta. Se on maukasta, muttei tulista tai liian mausteista. Maut tulevat suoraan vihanneksista ja yrteistä. Mieheni on kotoisin saarelta, joten merenelävät ja äyriäiset ovat vahvasti mukana menussa. Otamme huomioon myös kasvissyöjät ja luomme heille lihattomia kokonaisuuksia", kertoo Enne-Farias.

Ravintolan pyörittäjät ovat huomanneet lounasajan olevan paljon vilkkaampi kuin Roihuvuoressa. Vaikka asiakaspaikkoja on riittävästi, aikovat pitäjät helpottaa lounasruuhkaa luomalla lounasbuffetin, jota tarjoillaan arkisin 11-15 välisenä aikana.

"Meille tulee paljon nopeita lounastajia ja lounasmenu tulee helpottamaan paljon asiakkaidemme asiointia ravintolassamme. Asiakkaiden ei tarvitse kiireessä odottaa, että ruoka valmistetaan", Enne-Farias kertoo ravintolan suunnitelmista.

Coco Grillin ja sen iloiset omistajat löytää Sturenkadun ja Mäkelänkadun kulmasta, videovuokraamo Makuunin entisistä tiloista. Coco Grill on ollut mukana myös Cityn SYÖ-viikoilla.

Vallilan ruokasali.
Vallilan ruokasali.

Coco Grill, Mäkelänkatu 27. Avoinna ma-to 11-21, pe 11-22 ja la 12-22.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi