Daddy Greens pizzabar avasi ovensa Töölössä

Uuden ravintolan pizzoissa yhdistetään napolilaista ja newyorkilaista tyyliä.

Kesäkuussa Helsingin pizzaskenessä alettiin huhuta kiinnostavasta uutisesta: uusi napolilais-newyorkilainen pizzaravintola aikoi avata ovensa heinäkuun alussa Töölössä. Daddy Greens pizzabarin oli tarkoitus aueta ruokailijoille heinäkuun alussa. Kävi kuitenkin niin, että mittatilaustyönä hankittu uuni oli odotettua isompi, joten tilaa piti remontoida lisää ja avajaiset viivästyivät. 

Hyvää kannattaa odottaa, ja Daddy Greens vaikutti jo ensiuutisista lähtien varsin lupaavalta: sen taustalla ovat Eero Kokkonen ja David Smith, jotka ihastuttivat liikkuvalla pop up -pizzeriallaan jo viime kesänä. Kokkonen on villi- ja luomuruoan ammattilainen, Smith taas kerännyt mainetta newyorkilaisissa Michelin-ravintoloissa. 

Odotettu pizzeria avasi ovensa virallisesti vihdoin tällä viikolla, tiistaina 18. heinäkuuta, ja mieletön haippi nousi välittömästi. Ensimmäisenä päivänä ravintolan ulkopuolella oli jo jono, ja pian avaamisen jälkeen pizzoja hehkutettiin somessa muun muassa taianomaisiksi.

"Oletimme, että alku olisi ollut vähän hitaampi, mutta olemme tosi onnellisia suosiosta", Kokkonen sanoo.

"Paikka on pieni, mutta ihmiset saavat kiireessäkin pizzan nopeasti, vaikka ravintola olisi täynnä, koska uuni on niin hyvä", Smith jatkaa.

Ravintolan listalla on kourallinen vaihtoehtoja (joista ainakin yksi on vegaaninen), joista on vaikea valita. Viini- ja olutlista on kompakti, mutta riittävä, ja tulevaisuudessa ravintolasta saa kuulemma myös muun muassa aperol spritzejä. Helsingin pizzagame käy kuumana, ja varsinkin napolilaiset lätyt ovat nyt suuressa huudossa. Daddy Greensin pizza ei kuitenkaan ole ihan sitä, vaan sekoitus napolilaista ja neworkilaista tyyliä.

"Tykkäämme molemmista tyyleistä. Paistamme pizzamme melkein samassa lämpötilassa, mutta vähän pidempään. Newyorkilainen pizza on vähän rapeampaa, mutta haluamme silti säilyttää napolilaiselle pizzalle tyypillisen pehmeyden. Yritämme saada pizzaamme molempien tyylien parhaat puolet ja toivomme onnistuvamme siinä", Smith kertoo. 

Kaksikko on viime aikoina syönyt todella paljon pizzaa. Löytyykö ruokavaliosta mitään muuta? 

"Ei! Yritämme saada salaatteja ja muuta menuun pian", Kokkonen sanoo ja nauraa.

"Mutta ei ainakaan ennen elokuuta", Smith jatkaa.

Ensin keskitytään olennaiseen: pizzaan.

Daddy Greens Pizzabar: rentoa ja hyvää

Uusi napolilais-newyorkilainen pizzaravintola Töölössä on kunkku! Katso video ja lue juttu: https://www.city.fi/opas/daddy+greens+pizzabar+avasi+ovensa+toolossa/11080

Posted by City on Thursday, July 20, 2017

Daddy Greens pizzabar, Humalistonkatu 3. Avoinna ti-to 16-22, pe 16-23, la 12-23, su 12-22.

1 kommentti

Mievaanmie

25.7.2017 18:22

No ei kyllä vakuuttanut. Vetinen pizza johon oli kasvissyöjälle laitettu pala makkaraa. Huono palvelu. Aika hype...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi