Elämys!-päivät: Flowjooga tuopin kera notkistaa jäsenet

Oluthuone Konepajalla järjestettiin viini- ja skumppajoogien sijasta tunnelmaan sopiva olutjoogatunti.

Yhteistyössä HOK-Elanto.

Elämys!-päivien aikaan ravintoloissa eri puolilla Helsinkiä on tarjolla monipuolista tekemistä ja tapahtumaa. Hiljattain Alppilaan avannut Oluthuone Konepaja on sekä näppärä etätyöpiste että mukava paikka viettää hauskaa iltaa. Maanantai-iltana baari muuntautui myös vallan mainioksi joogastudioksi.

Baarissa järjestettävälle joogatunnille luontainen muoto on olutjooga. Tunnin vetää joogaopettaja Jasmina Kangasniemi, joka kuvailee antia rennommaksi verrattaen tavallisen jumppasalin joogatuntiin.

“Tänään pidetään hauskaa! Mennään hyvällä meiningillä ja kevyellä mielellä, ja toki välissä otetaan vähän olutta”, Kangasniemi kertoo.

Olutjooga sopii varsin hyvin myös joogaa vasta ensimmäisen kerran kokeilevalle. Kangasniemen mukaan tunnilla edetään rauhallisesti asanasta eli jooga-asennosta toiseen. Itseään ja vartaloaan kannattaa kuunnella ja jokainen tekee sen, minkä jaksaa.

Tunti alkaa juoman valinnalla, minkä jälkeen siirrytään lasi kourassa joogamatoille. Kangasniemi ohjeistaa kysymään itseltään, miten minulla menee. Rauhallisen hengittelyharjoituksen jälkeen on aika siirtyä itse asiaan eli melko rankkaankin tekemiseen. Ainakin allekirjoittanut ensikertalainen sai puolessa välissä tuntia hyvän tutinan lihaksiin.

Jasmina Kangasniemi saa jengin hikoilemaan oluen äärellä.
Jasmina Kangasniemi saa jengin hikoilemaan oluen äärellä.

Olutlasi tai -tuoppi sopii yllättävänkin luontaiseksi asanoiden jatkoksi. Asanoita vaihdellessa lasista hörppiminen tuo hauskan lisän joogan antiin ja saa aikaa hilpeitä naurahduksia osallistujissa.

Neljän hengen kaveriporukalla paikalle saapunut Annika Kortelainen harrastaa joogaa vähintään kerran viikossa. Tunnin anti oli tuttua, mutta tuopin heiluttelu toi uuden haasteen liikkeisiin.

“Tunti oli hauskempi kuin normaalitunti, ei niin vakava ja treenimielellä toteutettu,” Kortelainen kuvailee fiiliksiään.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi