Espoon ulkosaaristoon aukeaa huippuravintola, jonne matkataan purjehtien - tässäkö kesän sykähdyttävin ruokaelämys?

Tänä kesänä voit päästä nauttimaan fine dining -illallisesta upeissa merimaisemissa.

Kuva: Silja Minkkinen
  • Mikä: Kokonaisvaltainen ravintolaelämys
  • Missä: Espoon ulkosaaristo
  • Mitä: 7 ruokalajin fine dining -illallinen

Palkitun metsäravintola Nielun ravintoloitsija Ville Tikkanen yhdistää uudessa projektissaan taitonsa Michelin-tähtikokki Erno Kemin kanssa. Tänä kesänä vieraat viedään seitsemän ruokalajin fine dining -illalliselle merelle ja Suvisaariston ulkosaarelle.

Matka saarelle on jo itsessään elämys, sillä sinne matkataan purjehtien modernilla 54-jalkaisella purjejahdilla.

Tunnelma ja ruoka poikkeuksellista

Yhdeksi 2021 kesän ravintolatapauksista kehkeytynyt loppuunmyyty Metsäravintola Nielu pystytti huippuravintolan keskelle Nuuksion kansallispuistoa.

Nyt luvassa on tätäkin kokonaisvaltaisempi illalliskokemus, avomeriravintola Ulappa, jonka kymmenen hengen kattauksiin Espoon saaristoon matkataan 54-jalkaisella modernilla purjealuksella.

Ravintolasali on ihan omaa luokkaansa.
Ravintolasali on ihan omaa luokkaansa. Kuva: Frederik Nielsen

Alusta kipparoi Ville Tikkanen, jonka kaapista löytyy muun muassa X-35 luokan maailmanmestaruus ja ORC avomeripurjehduksen euroopanmestaruus hopea. Veneen keittiöstä, eli pentteristä, löytyy myös niin ikään huipputason osaamista sillä 7-ruokalajin illasen vieraille valmistaa Erno Kemi, joka on toiminut keittiömestarina Michelin tähdellä palkituissa Orassa ja Demossa.

Illallinen on saanut inspiraationsa merellisestä luonnosta ja lautasilta löytyy paljon mereneläviä ja saaristosta kerättyjä villikasveja, joita on käytetty annoksista sekä mausteena että pääraaka-aineina.

Yllätyksellisen menun lisäksi tarjoillaan tarkkaan paritettu juomamenu, joka on saatavilla myös alkoholittomana.

Illallinen on saanut inspiraationsa merellisestä luonnosta.
Illallinen on saanut inspiraationsa merellisestä luonnosta. Kuva: Santeri Stenwall

"Tunnelma karuun ulkosaaristoon sijoittuvassa "ravintolasalissa" tulee olemaan poikkeuksellinen. Pääkaupunkilaisilla on aina ollut oma syvällinen suhteensa mereen sekä saaristoon. Ulappa pyrkii näin löytämään uusia väyliä merestä ja saaristosta nauttimiseen."Tikkanen, aluksen kippari ja Ulapan ravintoloitsija, kertoo.

"Merielämys ei tästä paljoa parane"

Yli seitsemän tunita kestävä elämys alkaa Katajanokalta, missä nautitaan alkumaljojen lisäksi myös keittiön tervehdyksistä. Purjehdus kohteeseen kestää noin 7,5 tuntia, joka aikana vieraat pääsevät nauttimaan sekä alkupaloista että osallistumaan halutessaan purjehdukseen.

Seuraava ruokalaji tarjoillaan luonnon muovaamilla silokallioilla, kun taas pääruoka nautitaan laiturilla valkoisilta pöytäliinoilta. Vierailla on hetki aikaa tutustua saareen, ennen kuipurjehdus lähtee takaisin kohti Helsinkiä.

Viimeinen jälkiruoka nautitaan veneessä kotimatkalla.

Elämyksen kokonaiskesto n. 7,5 tuntia.
Elämyksen kokonaiskesto n. 7,5 tuntia. Kuva: Silja Minkkinen

”Merielämys ei tästä paljoa enää parane. Onko tässä jopa yksi tämän kesän sykähdyttävimmistä matkailuelämyksistä pääkaupunkiseudulla?” Visit Espoon matkailujohtaja Miikka Valo iloitsee.

Avomeriravintola Ulappa merellä ja Suvisaaristossa heinä-elokuussa. Varaukset aukeavat 21.6 tiistaina klo. 12:00.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi