Farangin omistajat avaavat Boulevard Socialin

Helsingin Bulevardilla suunnataan Välimeren ja Lähi-idän makumaisemiin.

Boulevard Social avaa toukokuussa Bulevardilla Gaijinin viereen.
Boulevard Social avaa toukokuussa Bulevardilla Gaijinin viereen.

Kun Tomi Björck ja Matti Wikberg perustavat ravintolaa, se tehdään omista lähtökohdista. Toukokuussa Bulevardin Wayne´s Coffeen tilalle aukeaa Lähi-idän, Välimeren ja Pohjois-Afrikan makuihin panostava Boulevard Social.

"Siellä saamme tehdä omia suosikkiruokiamme. Mukana on hyviä makuja ympäri maailman, kuten Libanonista, Marokosta ja muualta Pohjois-Afrikasta. Raikasta ja hyvää makumaailmaa ja kaikki tehdään alusta loppuun itse", Björck kertoo.

Tieto uudesta ravintolasta kerrottiin julkisuuteen tänään, mutta tekijöille juonet ovat olleet tiedossa jo pitkään. Astiatkin on ehditty tilata ja nyt odotellaan, että Wayne´s Coffee väistyisi paikalta. Remontti alkaa kolmen viikon päästä. Ravintolaan tulee 70 asiakaspaikkaa ja 30-paikkainen terassi.

Parhaillaan ravintolan ruokalistan rakentamisessa on meneillään monista luovista töistä tuttu Kill Your Darlings -prosessi.

"En lähde vielä listaa avaamaan, mutta meillä on 140 ruokaa, joista pitäisi lähteä karsimaan ja päästä osasta omista suosikeista eroon", Björck sanoo.

Björckin aiemmat, aasialaisesta makumaailmasta ponnistavat ravintolat Farang ja Gaijin ovat olleet todellisia menestystarinoita suomalaisessa ravintolakulttuurissa. Palkintoja on tippunut niin ruoka-alan ammattilaisilta kuin asiakkailta. Cityn Suuressa Ravintolaäänestyksessä lukijat valitsivat Farangin toistamiseen Helsingin parhaaksi ravintolaksi. Kakkosena seurasi Gaijin.

Laatua on lupa odottaa myös Boulevard Socialilta. Björckin ja Wikbergin taktiikkana ei ole apinoida trendejä, vaan tarjota ruokaa, joka on itselle tärkeää ja jonka takana kehtaa seistä. Boulevard Socialissa tärkeää on nimensä mukaisesti myös sosiaalinen ulottuvuus. Tämä näkyy muun muassa jaettavassa ruuassa.

"Tarjoamme meidän näkemyksen siitä, mikä on hyvä ravintola. Sisustus on raffia ja tunnelma sosiaalinen. Baari ja ruokatila on yhdistetty, asiakkaat ovat pääosassa ja henkilökunta isossa roolissa", Björck avaa uuden ravintolan ideaa.

Tulevan ravintolan keittiömestariksi on palkattu Top Chef -ohjelmassa kisaava ja Gaijinissa tällä hetkellä työskentelevä Kristian Perkola. Huippuammattilaisia luvataan niin keittiöön kuin saliinkin. Nimiä ei vielä julkisteta, sillä osa uusista työntekijöistä painaa vielä duunia toisen työnantajan leivissä. Björckin vanha kaveri Perkola saa luonnollisesti pomoltaan suitsutusta.

"Krisse on vähän kuin velipoika. Todella hyvä kokki ja keittiömestari. Keittiömestari pitää päivittäiset asiat kasassa, kun itse surffaa kolmen ravintolan välillä."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi