Festarikautta käynnistelevä Jyrock tarjoilee jälleen kiinnostavan vaihtoehdon

VETO, Hey Elbow ja laadukkaat kotimaiset vaihtoehdot käynnistävät kevään ja festarikauden Jyväskylässä.

VETO
VETO Kuva: Kristoffer Juel

Vuosittainen varma kevään merkki on 13.–14. huhtikuuta Jyväskylässä järjestettävä Jyrock -festivaali. Ylioppilastalo Ilokivessä vaihtoehtoisen ja tuoreen musiikin tahtiin juhlittavan festivaalin ohjelmistossa on taas monipuolinen kattaus niin kitaran surinaa, rentoa hip hopia, indiepoppia kuin hardcorepaahtoa.

Jyrockin tämän vuoden ulkomaiset vieraat ovat tanskalainen elektronista vaihtoehtorockia soittava VETO sekä kerrostalon kokoisia soundeja rakentava Hey Elbow Ruotsista. Erikoisella tavalla aasialaista kulttuuria länsimaiseen yhdistävä Dallas Kalevala ja Kauko Röyhkän luotsaama triphop/ambient -yhtye Valhe täydentävät festivaalin popimman puolen kotimaisella soundilla.

Kitaramusiikki elää ja voi hyvin tällä hetkellä ja Jyrock ylpeänä esittelee merkittävimmät suomalaiset rockyhtyeet vuonna 2018. Kevään aikana uuden levyn julkaiseva Teksti-TV 666 ja samasta bändistä tutun Teemu Tannerin sooloprojekti Kynnet, sekä hullun lailla groovaava Kaita Isäri Seppälä ottavat yleisönsä vakuuttavalla läsnäolollaan.

Räjähtävää meininkiä tarjoavat ehkä viime vuoden puhutuin liveyhtye Ursus Factory, Litku Klemetin arvaamattomampi avantgarde-yhtye MÄSÄ sekä kirkkaan melodisesti soiva indiebändi Fresh Tides. Nykyään jo suomirapin konkarisarjaan kuuluva Ruudolf saapuu Jyrockin vieraaksi ja rapin suomenmestari on julkaisemassa pitkään odotettua uutta musiikkia kevään 2018 aikana. Nuori, moderni ja rohkea räppäri Versace Henrik tarjoileekin sitten jotain ihan muuta ja keikalta voidaan odottaa oikeastaan mitä vain.

Monesta genrestä vaikutteita ottava konkariyhtye Lighthouse Project ja nuoremmat hardcoreyhtyeet New Waters, Varjot ja soundiaan myös vaihtoehtometallilla maustava Born to Cry vastaavat Jyrockin vihaisemmasta ilmaisusta. Jyrockin ohjelmisto täydentyy vielä DJ-ohjelmiston, Vakiopaineessa juhlittavan päiväklubin sekä muiden oheistapahtumien osalta

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi