Finnjävel tekee yllätyspaluun Ismo Sipeläisen johdolla – Uudessa versiossa myös rennompi puoli

Uudistunut Finnjävel avautuu lokakuussa Taidehallin tiloissa.

Team Finnjävel: Ismo Sipeläinen, Tommi Tuominen ja Henri Alén
Team Finnjävel: Ismo Sipeläinen, Tommi Tuominen ja Henri Alén Kuva: Finnjävel / Nico Bäckström

Kun Henri Alén ja Tommi Tuominen avasivat suomalaista ruokakulttuuria vaalivan ravintola Finnjävelin Etelärantaan vuonna 2016, sen oli tarkoitus olla vain kahden vuoden mittainen projekti. Ravintola sulkikin ovensa suunnitellusti huhtikuussa 2018. Nyt Finnjävelin saaga saa yllättäen jatkoa.

Finnjävel avaa uusitulla konseptilla lokakuussa Taidehallissa entisen Farangin tiloissa.

Uuden Finnjävelin keittiömestarina toimii jo alkuperäisestä Finnjävelistä tuttu Ismo Sipeläinen. Sipeläinen edusti Suomea viime kevään Bocuse d’Or -kokkikilpailussa ja ylsi komeasti neljännelle sijalle. Sijoitus on Suomen kaikkien aikojen paras.

”Jo aiemmasta Finnjävelistä jäi iso nälkä kehittää suomalaista ruokakulttuuria, ja intensiivinen kisakokemus ruokki sitä entisestään. Uusi Finnjävel kiteyttää ajatukseni korkealaatuisesta suomalaisesta keittiöstä, silti helposti lähestyttävänä”, kertoo Sipeläinen.

Ismo Sipeläinen toimi viime vuonna Suomen Bocuse d'Or -edustajana.
Ismo Sipeläinen toimi viime vuonna Suomen Bocuse d'Or -edustajana. Kuva: Finnjävel / Nico Bäckström

”Finnjävel on ylistys suomalaiselle ruokakulttuurille. Tuomme lautasille perinteitä ja reseptiikkaa jopa satojen vuosien takaa, joten jokainen annos tarjoaa matkan myös historiaan. Palvelu eli hersyvä vieraanvaraisuus on myös nostettu ennennäkemättömälle tasolle”, kuvaa ravintolatoimen johtajana aloittava Philipp Westerling.

Taidehallin kaksiosainen ravintolatila mahdollistaa kaksi erilaista konseptia. Pienemmässä tilassa toimii fine diningiin keskittyvä Finnjävel Salonki, isomman tilan valtaa Finnjävel Sali, joka on ravintolan rennompi ja konstailemattomampi puoli.

”Yksi suurimpia syitä Finnjävelin uudelleensyntymään on mahdollisuus tuoda yhteen taide ja ruoka, 1920-luvun ainutlaatuisessa klassismin helmessä. Inspiraatio näyttelyistä näkyy myös menussa. Uudessa konseptissa saamme toteuttaa täyteen potentiaaliin alkuperäisen ajatuksemme Finnjävelistä. Se näkyy niin palvelussa, tunnelmassa kuin ruoassa”, kertoo ravintoloitsija Tommi Tuominen.

Taidehallin tilat tarjoavat upeat puitteet uudelle Finnjävelille.
Taidehallin tilat tarjoavat upeat puitteet uudelle Finnjävelille. Kuva: Jussi Tiainen

Kuten aiemmassakin Finnjävelissä, sisustuksesta ja designista vastaa Ateljé Sotamaa.

”Odotamme innolla alkavaa yhteistyötä. Kulttuurielämysten kokemuksellisuus ulottuu myös ruokakulttuuriin ja odotamme mielenkiintoista synergiaa uuden ravintolan kanssa, kun ruoka ja nykytaide kohtaavat”, Helsingin Taidehallin johtaja Jan Förster sanoo.

Lue myös: Finnjävel: kulttuuriprojekti ravintolan vaatteissa

Finnjävel, Ainonkatu 3

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi