GreenZ-ketjun pikkuveli BrownZ avasi Turussa

Turkulainen kahvilakonsepti panostaa korkealuokkaisiin kahvi- ja teelaatuihin sekä itse leivottuihin leipomotuotteisiin.

BrownZ on osa Kultatalon uutta ravintolamaailmaa.
BrownZ on osa Kultatalon uutta ravintolamaailmaa.

Laatuleipomuksia

Kultataloon on avattu uusi kahvila BrownZ. Kyseessä on turkulainen kahvilakonsepti, joka panostaa korkealuokkaisiin kahvi- ja teelaatuihin sekä itse leivottuihin leipomotuotteisiin. Kaulinta ja vispilää ei säästellä: leivokset valmistetaan alusta asti käsityönä. 

Erikoiskahveissa luotetaan Turun kahvipaahtimon korkealuokkaisiin kahvipapuihin. Kannuissa haudutettavat teet on valikoitu Althausin teevalikoimasta. Kuten nimestä voi päätellä, on kyse GreenZ-ketjun pikkuveljestä, ja kahvila sijaitseekin salaattiravintolan naapurissa. Lounassalaatin jälkiruuaksi voi siis jatkossa napata erikoiskahvin ihan vierestä.
Café BrownZ, Aurakatu 12

Sushibrunssille

Sokoksen pääsisäänkäynnin viereen viime marraskuussa avattu W wine & deli on lähtenyt mukaan brunssihypeen. Sushibrunssi on katettu joka sunnuntai kello 12–16. Brunssiin kuuluu 10 valinnaista sushipalaa, wakame-salaattia, lasi kuohuviiniä, valinnainen pikkuherkku vitriinistä sekä espressopohjainen kahvi. Hintaa satsille kertyy kolmisenkymmentä euroa, josta S-Etukortilla saa muutaman euron alennusta.
W wine & deli, Eerikinkatu 11

Shotteja suksesta

Red Hot Chilisin kesäviikonloppujen ohjelma jatkuu vielä elokuussa. Perjantain Chilis Chillingiä vietetään reggaetunnelmissa. Lauantai-iltojen kesähiihdoissa doping on sallittu. Erikoisuutena on suksesta tehty shottitarjotin: sukseen on ruuvattu kiinni viisi shottilasia, ja viiden tyypin pitää tietysti kumota shotit yhtä aikaa.
Red Hot Chilis, Eerikinkatu 15

Niskan sisustus sopii Kristiinankatu 1:n  jugend-taloon kuin nenä päähän.
Niskan sisustus sopii Kristiinankatu 1:n jugend-taloon kuin nenä päähän.

Meni kuin Strömsössä

Kristiinankadun kulmaan jokirantaan on avattu uusi ravintola, Pub Niska. Kyseessä on Strömsö- sarjasta tutun kokin, Michael Björklundin ravintolakonsepti. Ravintolan bravuuri on paikallisista raaka-aineista valmistettu pizza, peltileipä, jota saa muun muassa kinkku-, kylmäsavulohi- tai vuohenjuustotäytteellä.
Pub Niska, Kristiinankatu 1

Grillaa pöheikössä

Vaikka säätiedotus varoittaisi metsäpaloista, yhdessä puistossa grillataan huoletta – nimittäin Börsin Puistossa, turkulaisittain Pöheikössä. Hyvällä ilmalla on käytössä Antti Vahteran ideoima Sunny Side Up & Down -lista, josta löytyy grilliherkkujen lisäksi ainakin avotulella valmistettuja pitsoja. Listan sisältö vaihtelee hieman säiden mukaan. 
Börsin Puisto, Kauppiaskatu 6

Metallihelvetti 2.0

Turun Klubilla järjestettävä Metallihelvetti-klubi uusiutuu. Tapahtuma järjestetään jatkossa joka kuun ensimmäisenä lauantaina, ja keikasta peritään totutusta poiketen pääsymaksu. Rahalle saa vastinettakin: aloittelevien, paikallisten bändien lisäksi joka klubilla esiintyy yksi suurempi metallibändi. Järjestäjä lupaa, että lippujen hinnat pyritään pitämään kohtuullisina.
Metallihelvetti Klubilla, Humalistonkatu 8 a

Paikattu kolo

Klubin Kolo-kerrosta on kesän kunniaksi hiukan remontoitu. Puhki hypittyä lattiaa on paranneltu ja yleisilmettä on freesattu maalein ja julistein. Kolo on auki vielä loppukesän ajan sunnuntaista torstaihin puolestayöstä aamuneljään.
Klubin Kolo, Humalistonkatu 8 a


Turussa tapahtuu

  • Vartiovuorenmäellä saa ensi-iltansa Pikkuduudsonit – Jekkunäytelmä, joka on osa Duudsonien ja Linnateatterin yhteistä koulukiusaamisen vastaista kampanjaa. Näytelmässä pohditaan, milloin hauskat jäynät muuttuvat satuttamiseksi. Vartiovuoren kesäteatterissa 22.8. alkaen. 
  • Luostarinmäen käsityöläismuseossa vietetään Käsityötaidon päiviä 15.–18.8. Tapahtumassa arvostetun Kultaisen Omenan Killan mestarit ja kisällit esittäytyvät: on koristeveistäjiä, kirjanpainajia, käsinlatojia, savenvalajia, viulunrakentajia ja turkkureita. 
  • Turun Kaupunginteatterin viereen "hämähäkkitontille" on kaavailtu Turun uutta musiikkitaloa. Toistaiseksi soitellaan ulkoilmassa. Turun filharmoninen orkesteri konsertoi Leif Segerstamin johdolla aukiolla Taiteiden Yönä 16.8. Itäinen Rantakatu 14, klo 20, vapaa pääsy.
  • Logomossa vietetään 18.8. Integroidun Taiteen Iltaa, jossa vammaiset ja vammattomat taiteilijat esittävät yhdessä tanssia ja teatteria. Esiintyjiä on Puolasta, Ruotsista ja Britanniasta asti. Köydenpunojankatu 14, klo 19, 10 e (lippu.fi).
  • Budokwai Taekwondo Demo Team esittelee parhaat temppunsa taekwondomestari Kang Shin Chulin johdolla Taekwondo Show’ssa. Ohjelmassa lisäksi viisihenkisten joukkueiden otteluita. Sokos Hotel Caribia, Kongressikuja 1, 19.8. klo 12.30 alkaen. 4/8 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi