Hans Välimäki paljasti suunnitelmansa: aasialainen Tampereelle, gastropub ja fine diningia Helsinkiin

”I'm back! Woohoooo!”, Välimäki riemuitsee.

Hans Välimäki ei jäänyt laakereilleen lepäämään Chez Dominiquen jälkeen.
Hans Välimäki ei jäänyt laakereilleen lepäämään Chez Dominiquen jälkeen.

Restamax-ravintola-alan konserni osti vuoden reilu viikko tammikuun alussa ison osan Hans Välimäen ravintoloista. Tuloksena syntyi Gastromax Oy, josta Restamax omistaa 70 prosenttia ja Välimäki 30 prosenttia. Välimäen visiot saavat tulitukea isommalta toimijalta ja nyt uutisia uusista ravintoloista alkoi tippumaan.

Välimäellä on työn alla kolme uutta paikkaa: rento aasialaisravintola Tampereelle, laadukas gastro pub Helsinkiin ja vasta suunnitteilla oleva, laadukkaisiin raaka-aineisiin satsaava fine dining -ravintola.

Tampereen moderniksi ja rennoksi kuvailtu aasialainen avataan maalis-huhtikuussa Hämeenkatu 3:ssa, entisen ravintola Flamen tiloissa.

"Ideana on valmistaa simppeliä ja herkullista ruokaa modernilla otteella. Lisäksi ravintolaan tulee erittäin hyvä cocktailbaari sekä muutama todella koukuttava yksityiskohta, joiden uskomme houkuttelevan runsaasti asiakkaita paikan päälle. Myös hinnoittelu tulee olemaan yleiseen tasoon verrattuna varsin maltillista", Välimäki hehkuttaa.

Pelkkään aasialaiseen ei luoteta.

"Olemme aasialaisiin keittiöihin kallellaan, mutta emme liikaa, vaan olemme poimineet sopivasti ideoita eri maista ja kulttuureista tuolta suunnalta", Välimäki kuittaa.

Helsinkiin Gastromax Oy avaa oman versionsa pubista – nimenomaan gastropubista.

"Stadista puuttuu mielestämme vielä sellainen, mutta ei kauaa. Uuden gastropubin ruoka ja tarjoilutavat tulevat poikkeamaan totutusta", Välimäki vihjaa.

Lisäksi pulpetilla on huippuluokan fine dining -ravintola, josta kerrotaan myöhemmin lisää.

"Jokainen uusi konseptimme pitää sisällään jujun, jotka toivon mukaan kehittyvät ravintoloiden tavaramerkeiksi. Voin paljastaa, että uudessa fine dining -ravintolassa jujuna tulee olemaan erittäin niukka saatavuus ja todella korkealuokkaiset raaka-aineet. Raaka-aineisiin tulemme toki panostamaan vahvasti muuallakin", Välimäki kertoo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi