Helsingin Majava Baarissa vietetään hautajaisia

Ravintolakulttuurin instituutio, henkilökuntaa ja asiakkaita hellinyt legendaarinen matto siunataan viimeiseen lepoon kolmipäiväisessä surujuhlassa.

Kuva: Majava Baari

Syyskuun toisena viikonloppuna Helsingin Majava Baarissa vietetään surujuhlia. 

"Kun media uutisoi legendaarisesta, ikonisesta, jopa tietynlaisesta baarielämän kruunujalokivestä, niin monesti tekstissä mainitaan Majava Baari. Mediat eivät todellisuudessa puhu baarista, ne puhuvat Majava Baarin matosta. Nyt tämän keisarin on aika väistyä", tiedotteessa kirjoitetaan. 

Ikonisen helsinkiläisbaarin, joka on myös Cityn legendaarisessa ravintolaäänestyksessä aina kärkisijoilla, matto on tullut tiensä päähän, ja siksi baarissa järjestetään asianmukaiset hautajaismenot. Asiakasviihtyvyys edellä mennään, vaikka matosta on kuuleman mukaan kuoriutunut arvokaskin osa ravintolakulttuurin tarpeistoa. 

Hautajaistiedotteessa kerrotaan: 

"Viidessä vuodessa legendaariseksi, kuudessa ikoniseksi ja seitsemässä vuodessa perinteikkääksi kruununjalokiveksi - siis kansallisaarteeksi. Nämä asiat saivat meidät pohtimaan museotoiminnan arvonlisäveroprosenttia. Selvitimme maton museointiin liittyviä avustuksia ja erään säätiön tukipäätöksen saimmekin ja siinä luki: Kuulemiani tarinoita Suomen populäärikulttuurin vuosikymmeniltä - matto kertoo, sensuroimaton, interaktiivinen projekti. 200 000 € vuosille 2018-2020.

Pohdimme asiaa vakavasti, mutta päädyimme kuitenkin siihen, että asiakasviihtyvyys kävelee museotoiminnan mukanaan tuomien eurojen yli, Majava konsernin Järvi- ja Keski-Suomen ravintolatoimenjohtaja, baarin vessasta tuttu Santtu Hämäläinen toteaa."

Ruumiinvalvojaisia vietetään 7.-10.9. Majava Baarissa osoitteessa Porthaninkatu 9.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi