Helsingin meriterassit: rantoja, satamatunnelmia ja veden liplatusta

Terassille merenrantaan? Suuntaa tänne.

Kun mieli tekee terassille, joka on meren äärellä, löytyy Helsingistä paljon vaihtoehtoja. Tsekkaa tästä valikoima helsinkiläisiä meriterasseja täydellisen kesäpäivän viettoon!

Uunisaari on kaikkien kaupunkilaisten saari.
Uunisaari on kaikkien kaupunkilaisten saari.

Ravintola Ugn

Uunisaari

Parin minuutin venematkan päässä Kaivopuiston rannan Kompassitorilta oleva Uunisaari on kuin toinen maailma. Heti laiturilta saareen astuessa saa ihailla suloisesta terassipuutarhasta riippumattoineen ja keinuineen. Sisällekin pääse, jos Suomen kesäsää yllättää. Ruokalistalla on muutama ruoka-annos ja runsaasti naposteltavia vaikka porukassa. Ja mikä parasta, Uunisaaressa tuntuu kuin olisi kaukana kaupungista.

Merimakasiinin terassilla on merimiesmeininki.
Merimakasiinin terassilla on merimiesmeininki.

Merimakasiini

Hietalahdenranta 14

Hietalahdenrannassa, yli 30-vuotiaan ravintola Merimakasiinin takana piilee suloinen, merihenkinen terassi, jonka olemassaolosta ei moni edes tiedä. Leppeän merituulen viileän tuiverruksen ja esteettömän auringonpaisteen yhdistelmä takaa miellyttävän terassitunnelman, joka on parhaimmillaan ravintolan tarjonnan kanssa. Terassille voi tilata juomaa, lounaan tai jopa illallisen, ja keskiviikkoiltaisin siellä nautitaan livemusiikista. 

Badenbaden on legendaarisella Hietsun biitsillä.
Badenbaden on legendaarisella Hietsun biitsillä.

Bistro Badenbaden

Hiekkarannantie 11

Hietaniemen legendaarinen uimaranta on helsinkiläisten auringonpalvojien mielipaikka: se on lähellä keskustaa, sinne on helppo tulla ja siellä on pitkät perinteet. Ja kun nälkä yllättää, apu löytyy keväällä avatusta uutuusravintolasta: Badenbaden on kaikkien rannallakävijöiden bistro. Lounas irtoaa kympillä ja ruokaa löytyy isompaankin nälkään: burgereita, salaatteja ja grilliruokaa. Tiskiltä löytyy luonnollisesti myös monipuolisesti juotavaa.

Rantapuiston terassilla on mäntymetsäinen, merellinen tunnelma.
Rantapuiston terassilla on mäntymetsäinen, merellinen tunnelma.

Rantapuisto

Furuborginkatu 3

Kun kaupungin vilske alkaa kyllästyttää ja sielu tuntee kaipuuta luontoon, älä lähde mökille, vaan Vuosaareen. Siellä sijaitsee hotelli Rantapuisto, jonka terassi on mäntypuiden ympäröimä metsäinen keidas kaukana liikennevaloista. Ja vaikka metsään mennäänkin, ei nälkää tarvitse nähdä: perjantaisin Rantapuiston terassilla on Burger Friday eli perjantainen burgerbuffa. 

Tsekkaa myös nämä:

Kun keskustassa tekee mieli merellistä terassitunnelmaa, kannattaa suunnata ensin Katajanokalle: Kanavarannalla terassinnälkäisiä palvelevat viinibaari Le Petit Chaperon Rouge, merimieskapakka Sköne, majakkalaiva Relandersgrund ja tietenkin ravintola Holiday. Kivenheiton päässä on Allas Sea Pool, jonne pääsee paitsi terassille, halutessaan myös uimaan. Satama-altaan toisella puolella avautuu Kauppahallin Storyn terassi, josta matka jatkuu Kaivariin. Kaivopuiston legendaarisista maisemista voi nauttia klassikkokahvila Ursulan, trendikkään Mattolaiturin tai perheystävällisen Caruselin terasseilta. Saarilla pääsee myös terassille: älä unohda HSS Paviljongia, ravintola Saarta, Lonnaa tai Suomenlinnan ravintoloita. Hernesaarta kohti kävellessä voi levähtää Birgitan, Löylyn ja Hernesaaren rannan terasseilla. Telakkamaisia satamatunnelmia tarjoilevat muun muassa Beerger ja Elmun baarin terassi. Töölössä kannattaa suunnata ravintola Mestaritallin tai ihastuttavan kahvila Regatan terasseille, Hakaniemessä taas Flying Dutch -laivaan tai vaikka Wäiskiin lounaalle. 

Mikä on oma suosikkisi meriterasseista? Kerro kommenteissa!

Nämä ja muut Helsingin terassit löydät Cityn legendaarisesta Terassioppaasta

1 kommentti

Heli112

10.7.2017 22:42

Ravintola Koskenranta Vanhassa kaupungissa! Upea terassi veden äärellä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi