Helsingin parhaat burgerit: Roslundin Rosburger on syystäkin klassikko

Teurastamon Portin Rosburger on maineensa veroinen.

Teurastamon Portin Roslund on myynyt lihatiskinsä kupeessa hampurilaisia jo viiden vuoden ajan. Burgeriresepti hioutunut hieman vuosien varrella, mutta perusidea on pysynyt simppelinä.

Tuoreen briossisämpylän väliin mahtuu tuhti naudanlihapihvi, pekonia, cheddaria, suolakurkkua, coleslawta sekä majoneesikastiketta.

Sämpylät tulevat Kanniston leipomolta Roslundin omalla reseptillä leivottuna. Liha on takuulla tuoretta, sillä se on peräisin Roslundin lihakaupan tiskiltä.

Rosburger on testikierroksemme ainoa burgeri, johon kuuluu myös pekoni. Itse jauhetusta naudanlihasta muotoillut pihvit kypsennetään puuhiiligrillissä, joka antaa lihalle lisämakua.

Mediumiksi jätetty pihvi on paksu ja täytteitä paljon, joten burgerin syöminen käsin ei onnistu ilman sotkua. Siksi useimmat tarttuvatkin suosiolla haarukkaan ja veitseen.

Roslundia yhdessä veljensä kanssa pyörittävä Cisse Roslund kertoo, että listalta löytyy toki muitakin burgereita ja pihvejä, mutta jo klassikoksi muodostunut Rosburger on näistä suosituin.

Kehutut burgerit houkuttelevat etenkin lounasaikaan ja kesäkaudella väkeä siinä määrin, että lihakaupan kylkeen on avattu erillinen ruokailutila ja kesällä syödä voi myös terassilla.

Roslund Teurastamo, Työpajankatu 2.

 
powered by Typeform

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi