Helsingin parhaat vegeburgerit: Soi Soin Jammin’ burger oli klassikko jo syntyessään

Legendaarisen Jammin’ burgerin kruunaa Soi Soin salaisella reseptillä tehty seitan.

Kun puhutaan vegeburgereista, Soi Soita ei voi sivuuttaa. Soi Soi kuuluu vegepikaruoan pioneereihin, ja sen monipuolisella ruokalistalla riittää valinnanvaraa. Kuuden erilaisen vegeburgerin lisäksi saatavilla on pitaleipiä, lautasannoksia ja ennen kaikkea Soi Soin salaisella reseptillä tehtyä seitania.

Soi Soin seitania on myyty Vaasankadulla samalla reseptillä jo 8 vuotta, ensin kadun toisella puolella toimineessa Vegemestassa ja nyt Soi Soissa. Samaa seitania löytyy myös legendaarisen Jammin’ burgerin välistä.

Jammin’ burger tehdään asiakkaan valinnan mukaan kaura- tai ruisleipään, jonka väliin tulee leivitetty soijaleike, seitania, savujuustoa (saatavilla myös vegaanisena), tomaattia, salaattia, chiliä, valkosipulia, suolakurkkua, pikkelöityä sipulia ja Soi Soin vegaanista majoneesia. Juuston tilalle voi vaihtaa myös ananaksen.

Vegaanista versiota kysytään jo yhtä paljon kuin tavallisella juustolla höystettyä burgeria.

“Vegaanisten vaihtoehtojen kysyntä on kasvanut koko ajan enemmän ja enemmän, vaikka suurin osa meidän asiakkaista ei ole kasvissyöjiä”, kertoo ravintoloitsija Sonja Numminen.

Soi Soin Jammin' burger on Vaasankadun klassikko.
Soi Soin Jammin' burger on Vaasankadun klassikko.

Soi Soin kasvisruoka on aina ollut helposti lähestyttävää ja sipsarihenkistä jo ennen kuin sipsikaljavegaani-termiä oli vielä keksittykään, joten ei ihme että nämä burgerit ovat myös sekasyöjien mieleen. Ensipuraisu konkretisoi sen, mikä tekee Jammin’ burgerista niin suositun.

Leivitetyssä soijaleikkeessä on rouskuvan rapea koostumus, myös seitanista löytyy roppakaupalla makua ja rakennetta. Runsaan majoneesin saattelema sopivan rasvainen suutuntuma ja tuhdit täytteet takaavat sen, että lihaa ei todellakaan jää kaipaamaan. Täytteiden väliin sopivasti sulanut juusto tekee elämyksestä täydellisen.


Vastaa kyselyyn kertomalla oma vegeburgerisuosikkisi:
 
powered by Typeform

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi