Helsinginkadun ränsistyneestä lippakioskista Tenholle oma kesäterassi

Viimeistään ensi kesänä Tenholla on ikioma kesäterassi.

Lippakioskin remontti kesti puolitoista kuukautta.
Lippakioskin remontti kesti puolitoista kuukautta.

Helsinginkadun ja Fleminginkadun kulman lippakioski on saanut seistä tyhjillään jo vuosia. Kioski on saamassa uuden elämän, sillä samalla kadulla toimiva ravintola Tenho on kunnostanut kioskia kesän ajan terassikäyttöön.

Lopputarkastus on jo tehty, ja terassin oli määrä aueta elokuun viimeisellä viikolla. Helsingin Sanomien mukaan on kuitenkin epävarmaa, milloin terassi voidaan avata, sillä kioskin vesiliittymän avauksen yhteydessä sattui vesivahinko, jonka korjaaminen vie aikaa.

Neuvottelut lippakioskin kunnostamisesta aloitettiin jo lokakuussa. Kioski oli tuolloin todella huonossa kunnossa, rakenteissa oli hometta, eikä kunnostus ollut mikään pikkujuttu. Paljon jouduttiin rakentamaan uusiksi, ja remontti kesti lopulta puolitoista kuukautta.

“Yhteistyö kaupungin ja Museoviraston kanssa on sujunut hyvin. Oli kaikkien etu, että joku kunnostaa kioskin käyttökuntoon”, Tenhon ravintolapäällikkö Martin Fanal sanoo.

Lippakioskit ovat suojeltuja rakennuksia, joten niiden kunnostamista valvotaan tarkoin. Kioskia ei saa maalata miten sattuu, ja myös mahdollisten kylttien värityksen pitää olla sopusoinnussa kioskin yleisilmeen kanssa.

Ravintola Tenho sijaitsee kivenheiton päässä Hesarin lippakioskista.
Ravintola Tenho sijaitsee kivenheiton päässä Hesarin lippakioskista.

Tenhon terassille tulee 25 asiakaspaikkaa, ja jos terassi saadaan ajoissa käyttökuntoon, sitä pidetään avoinna niin pitkälle syksyyn kuin sää sallii. Loppukesä on harjoitusta ensi vuotta varten.

“Kesäsesonki on jo niin lopuillaan, että olemme kohdistaneet odotuksemme ensi kauteen.”

Iltaisin terassi tulee hiljenemään iltakymmeneltä, tarkemmat aukioloajat tulevat hahmottumaan myöhemmin.

Keskiviikkoisin ja perjantaisin lippakioskin vieressä toimii Hurstin ruokajakelu, jonka toimintaa Tenho ei terassillaan halua häiritä.

“Haluamme olla heidän kanssa hyvässä yhteistyössä”, Fanal sanoo.

Tänä kesänä lippakioskilla myydään ainoastaan juomia. Ensi kesän tarjonnasta ei ole ehditty tehdä vielä päätöksiä. Tenhosta voi kuitenkin aina hakea vaikkapa pizzaa terassille nautittavaksi, Fanal vinkkaa.

Tenho Restobar, Helsinginkatu 15

*Juttua päivitetty 26.8. klo 16.14. Lisätty tieto vesivahingosta ja avajaisten viivästymisestä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi