Helsingissä vietetään tällä viikolla Kimchipäiviä

Suunnitteilla on myös tapahtuma nimeltä Maitohorsmapäivät.

Kuva: Lille Santanen

Helsingin Kustaankadulla sijaitseva liiketila muuttuu kolmen päivän ajaksi pop up -ravintolaksi, kun Jaakko Blomberg ja kokki Jyrki Tsutsunen järjestävät paikalla Kimchipäivät. Kolmen päivän ajan paikalla tarjoillaan erilaisia ruokia, joiden olennainen osa on korealainen hapankaali kimchi.

Idea Kimchipäivistä syntyi, kun kaksikko halusi tehdä jotain uutta.

”On olemassa bliniviikot, parsaviikot, miksi ei siis Kimchipäivätkin?” Blomberg kertoo. ”Suunnitteilla on muitakin tempauksia, kuten Maitohorsmapäivät keväälle”.

Blomberg ja Tsutsunen ovat aiemminkin tehneet erilaisia ruokatapahtumia. Yksi niistä on Ravintola Hukkatila, joka muuttaa vajaalla käytöllä olevat tilat gourmet-ravintoloiksi yhden illan ajaksi.

”Vaikka nyt mennään enemmän katuruokahengessä, ei se tarkoita, etteikö ruoka voisi olla hyvää ja laadukasta”, Tsutsunen sanoo. ”Esimerkiksi hodarissa leivän täytyy olla todella hyvä tai muuten koko ruoka on pilalla”.

Tapahtumalla kaksikko haluaa tuoda paitsi väriä Helsingin ruokatarjontaan, myös kyseenalaistaa vakiintuneita ajattelutapoja.

"Ei kaikkea tarvitse aina tehdä samalla tapaa kuin on aina tehty. Ravintolan voi laittaa pystyyn muutamaksikin päivää. Ja pop up -ravintoloita voi pitää hyvin muulloinkin kuin Ravintolapäivänä. Olisi kiva nähdä erilaisia ruokatempauksia ympäri vuoden”.

Ravintola on auki joka ilta kuudesta noin kello yhdeksään. Annoksia valmistetaan joka ilta rajoitettu määrä, joten paikalle kannattaa tulla ajoissa. Joka päivä on tarjolla yhtä ruokaa, ja kaikkien annosten hinta on 6 euroa. Paikalla on soittamassa joka ilta myös DJ - ja luvassa saattaa olla muutakin yllätysohjelmaa.

Menu:
ke 26.8. Kimchikeitto
to 27.8. Kimchiwokki
pe 28.8. Kimchihodari

Kimchipäivät, Kustaankatu 1. 26.-28. elokuuta. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi