Helsinki Design Week haastaa osallistumaan

Anna tapahtumalle kasvot tai liitä oma tapahtumasi mukaan.

Helsinki Design Weekin avajaismuotinäytös vuodelta 2011.
Helsinki Design Weekin avajaismuotinäytös vuodelta 2011. Kuva: HDW

Helsinki Design Week järjestetään syksyllä jo yhdeksättä kertaa. Viime vuonna se paistatteli Designpääkaupunkivuoden päätapahtumana ja keräsi 50 000 kävijää 140 yhteen nivottuun eri tapahtumaan.

Tänä vuonna ovet avataan sepposen selälleen ja ihmiset kutsutaan mukaan osallistumaan Design Weekin tuotantoon. Designfestivaalin teema on teot ja niitä vaaditaan kaikilta. Kuka tahansa voi ottaa osaa ilmoittamalla oman tapahtumansa kalenteriin, joka julkaistaan verkossa ja painettuna. Tapahtumanjärjestäjä valitsee kalenterin sisällön.

Oli kyse sitten Designpääkaupunkirahoituksen loppumisesta tai puhtaasta yhteisöllisyyden ilosta, designkentän toimijoille tarjotaan kiinnostavaa mahdollisuutta saada työnsä näkyville. Mukaan toivotaan muotoiluun liittyviä tapahtumia arkkitehtuuripajoista avoimiin oviin, näyttelyistä graafiseen suunnitteluun, muotinäytöksistä avajaisiin ja seminaareista vaikkapa pelisuunnitteluun.

Designin merkitystä venytetään aiheellisesti ja tämän vuoden designviikolla näkyy se vaihtoehtoinen tapa hahmottaa designin kenttää, jonka Alternative Design Capital esitteli viime vuonna varjohankkeessaan.

Design Marketissa kauppa käy.
Design Marketissa kauppa käy. Kuva: HDW

Helsinki Design Weekin visuaalinen ilme rakennetaan myös yhteisöllisesti, kerättyjen kasvokuvien varaan. Asiasta kiinnostuneet voivat lähettää tiukasti rajatun pärstäkuvansa, vapaalla ilmeellä 14. kesäkuuta mennessä, jotta niistä voidaan väsätä kollaasinomainen visuaalinen ilme tapahtuman materiaaleihin.


Helsinki Design Week 12.-22. syyskuuta 2013.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi