Helsinki haarukassa - Taste of Helsinki tulee taas!

Taste of Helsinki järjestetään kesäkuussa kolmatta kertaa. Toimittaja maistoi festivaaliruokia ennakkoon.

Gastrobar Emon festarialkupala on herkullinen rapukakku fenkolilla.
Gastrobar Emon festarialkupala on herkullinen rapukakku fenkolilla.

Taste of Helsinki on kesäkuussa järjestettävä gourmet- ja viinifestivaali, jonka tavoitteena on tarjota kaupunkilaisille mahdollisuus tutustua laadukkaaseen fine dining -ruokailuun edulliseen hintaan. Taste of on kansainvälinen konsepti, jonka Suomeen on tuonut irlantilainen Barry MacNamara. MacNamara kuvailee festaria suussasulavaksi makunautinnoksi: se on kuin pala Helsinkiä haarukassa.

Festarimenu pursuilee toinen toistaan herkullisempia annosvaihtoehtoja, joiden laadinnasta vastaavat yksitoista ravintolaa kuuluvat maan parhaimmistoon. Tämän vuoden uusia festivaaliravintoloita ovat Farang, Gastrobar Emo, Kaartin Hodari & Hummeri, Postres, Sami Tallbergin pop-up, ahvenanmaalainen Smakbyn sekä tamperelainen Bertha. Aiemmin mukana olleista nähdään tänä vuonna ravintolat Juuri, Ask ja Demo.

Jokainen ravintola on laatinut tapahtumaan kolmen ruokalajin menun, joiden annoksia festivaalivieraat saavat yhdistellä mielensä mukaan. Lisäksi kolme ravintolaa tarjoaa rajoitetun erän ylimääräistä kasvisvaihtoehtoa. Kaikki annokset maksavat 5-6 euroa – tosin maksuvälineenä käyvät ainoastaan festivaalipankista ja kiertäviltä rahanvaihtajilta lunastettavat markat. Janonsa festarikävijät voivat sammuttaa paikan päällä Taittingerin samppanjabaarissa, Kukko-olutbaarissa tai Pauligin kahvilassa.

City pääsi maistamaan Emon, Juuren ja Demon festaritarjoiluja ennakkoon. Vaikka toimittaja sai syödä maistiaiset sisätiloissa lautasilta, kaikkien ravintoloiden annokset on suunniteltu piknikympäristöön soveltuviksi niin, että ne voi syödä yhden aterimen varassa seisaallaan. Festivaalin järjestäjät kertovat, että esimerkiksi ravintola Postresin pääruoka tulee säilykepurkissa! 

Ravintola Juuren pääruoka-annosta luomukyytöstä ei voi kuvailla kuin suussa sulavaksi.
Ravintola Juuren pääruoka-annosta luomukyytöstä ei voi kuvailla kuin suussa sulavaksi.

Ravintola Demo tarjoilee festivaalissa leivän lisäksi myös sirkushuveja: Space cream -niminen jäätelö valmistetaan paikan päällä nestemäisen typen avulla.
Ravintola Demo tarjoilee festivaalissa leivän lisäksi myös sirkushuveja: Space cream -niminen jäätelö valmistetaan paikan päällä nestemäisen typen avulla.

Stadin herkullisin festivaali Taste of Helsinki järjestetään12.-15. kesäkuuta Kansalaistorin puistossa. Liput Tiketistä alkaen 19 euroa. Kaikki osallistuvat ravintolat sekä festivaalimenu löytyvät tapahtuman kotisivuilta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi