Helsinki-päivän tarjonnasta löytyy juhla jokaiselle – ainoa ongelma on valinnanvaikeus

Megakonsertti Kaisaniemessä, Block Partyja, taidetta ja musaa hyvän asian puolesta rakkaan kaupunkimme kunniaksi.

Kuva: Fotolia

Helsinki-päivänä juhlitaan Helsingin kaupungin synttäreitä ja niin on toimittu jo 1950-luvulta lähtien. Ylipormestari Lauri Ahon ja Helsinki-seuran sihteeri Jorma Warosen alulle pistämää ensimmäistä Helsinki-päivää vietettiin vuonna 1959, kun Helsinki täytti 409 vuotta.

Helsinki-päivä on kasvanut tapahtumien rihmastoksi, mihin osallistuu vuosittain yli satatuhatta ihmistä. Valitsimme päivän parhaat menovinkit upeaan kaupunkiimme.

Radio Suomipopin Helsinki-päivän konsertti

Suomen suurin ilmaiskonsertti vetää massat Kaisaniemen puistoon Helsinki-päivänä. Tarjolla ilmaiseksi uskomaton kattaus kotimaisia huippuja. Iltapäivä kolmesta iltakymmeneen kestävissä kemuissa lavalle nousevat Elastinen, Jenni Vartiainen, Ismo Alanko, JVG, Sunrise Avenue ja Apulanta.

Konsertti on ilmainen ja ikärajaton, mutta alle 14-vuotiaiden toivotaan saapuvan konserttiin huoltajan seurassa. Luvassa on massatapahtuma, joten kaikenlainen perseily on syytä jättää suosiolla toisaalle.

Radio Suomipopin konsertti

Hurstille hynää vol. 3

Jos haluat yhdistää hyväntekemisen hyviin bailuihin, kannattaa suunnata Vaasanaukiolle eli tuttavallisemmin Piritorille, missä järjestetään järjestyksessään kolmas Hurstille hynää -tukikonsertti.

Tapahtuma alkaa klo 12 ja artistit – Desert White, Kari Tapiiri, Laineen Kasperi ja JAG esiintyvät kahden ja viiden välillä. Lahjoitukset voi osoittaa suoraan Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:lle http://hurstinapu.fi/1_7_lahjoitukset.html

Hurstille hynää vol. 3

Jätkäsaari Block Party

Muusikkotalo Jallukan sisäpihalla tarjoillaan musiikkia ja tanssia, maalaustyöpajaa lapsille sekä herkullista ruokaa ja juomaa.

Neljältä iltapäivällä starttaavan tapahtuman artisteihin kuuluvat Anna Hanski, Emma Salokoski Voices, Kärtsy Hatakka, Samuli Laiho, Harri Saksala & Maukka Siirala Combo, Mikko Pohjola, DJ Lilli Rose, JazzPoint, Alma N, Young Music Orchestra ja Univapaa. Bileet loppuvat puoli yhdeksältä.

Jätkäsaari Block Party

Lokki Block Party

Tennispalatsin HAM-museo juhlistaa Helsinkiä järjestämällä Eteläisen Rautatiekadun pääsisäänkäynnin lipan alla Lokki Block Partyn. Graffiti-näyttelyn hengessä kadulla juhlitaan ajankohtaisen helsinkiläisten rap-artistien voimin. Lavalla nähdään AK, Haamu ja Asa. Tilaisuuden juontaa toimittaja ja radiopersoona Renaz Ebrahimi. Levyjä soittaa DJ SHY GRL. Lokin julkistaa virallisesti pormestari Jan Vapaavuori.

HAM Kulmassa toimivassa Graffitikulmassa ja pihalla toimii avoin Supafly-katutaidepaja koko tilaisuuden ajan. HAMin näyttelyihin on vapaa pääsy koko Helsinki-päivän!

Lokki Block Party

Singa Open Air Karaoke

Singa Open Air Karaoke on koko perheen ilmainen laulutapahtuma Musiikkitalon nurtsilla Helsingin keskustassa 12.6. klo 16-18. Biisien lyriikoita voi seurata Musiikkitalon kyljessä olevalta Pohjoismaiden suurimmalta näytöltä.

Singa Open Air

Myös Korjaamon kauniilla kesäpihalla tunnetaan yhteisöllisyyttä karaoken muodossa, kun ihmiset pääsevät esittämään suosikkejaan omenapuiden alla. Karaoken houstaa Ina Mikkola ja tilaisuus alkaa klo 18 ja päättyy klo 22.

Töölössä tapahtuu paljon Helsinki-päivänä ja alueen ohjelmaan voi tutustua täällä

Singa X Korjaamo
 

Pienempiä ja isompiakin tapahtumia mahtuu Helsinki-päivään paljon. Niitä voi selata kaupunginosan, ajankohdan tai kategorioiden perusteella Helsinki-päivän sivuilla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi