Henri Alén tarjoilee trendikkäitä näkkisämpylöitä

Pian avattavassa uudessa ravintolassa pääosassa ovat gourmet-hodarit.

Julkkiskokki Henri Alénin Twitterissä julkaisemista resepteistä on tullut hittejä, jotka tyhjentävät jo kauppojen hyllyjä. Viimeksi yleisö hullaantui Mutti-tomaattimurskasta, jota Alén suositteli twiitissään täydellisen tomaattisoosin pohjaksi. Nyt koko kansan somekokki aikoo elvyttää suomalaista nakkikioskiperinnettä, kertoo Helsingin Sanomat.

"Sairaan hyvät sämpylät, kunnolliset nakit, itse tehdyt kreemit ja relissit. Ei mitään teollista", Alén kiteyttää konseptin lehden haastattelussa.

Pikku Roobertinkadulle avautuu parin viikon päästä gourmet-hodareita tarjoileva ravintola, jonka yhtenä perustajana häärii Alén. Mistään perinteisistä nakkisämpylöistä ei ole kyse: sämpylät valmistetaan Kanniston leipomossa ja täytevaihtoehtoina tarjoillaan muun muassa chorizo-makkaraa, härän osso buccoa ja eksoottisena lisänä hummeria.

"Keksimme, että hummereita ei saa Helsingissä mistään ja hyviä hodareita ei saa mistään, joten laitetaan nämä yhteen. Hodari on hummerin arvoinen", Alén uskoo.

Ainakin Alénin seuraajajoukko Twitterissä otti ravintolauutisen riemuiten vastaan. Nähtäväksi jää, kuinka pitkälle kokin somejulkisuus kantaa.

Alén hehkutti jymypaljastustaan Twitterissä jo keskiviikko-iltana.

Uuden ravintolan nimi on osuvasti Kaartin hodari ja hummeri.

Ja kansa kiittää.

1 kommentti

Julletonni

13.3.2014 19:28

Hoho. Stadin parhaat hodarit on myynyt jo yli vuoden ajan Little Big Café Jätkäsaaresa. Verkkokauppa.comin katutasossa ja tokassa kerroksessa. Alenin kannattaisi hieman vaikka googlailla, some kokki kun on.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi