Hyvää ruokaa

Eat & Joy kaupunkiin, mitä siitä?

kolmen kruunun kokki Heikki Niska lausuu pyydettäessä myös runoja.
kolmen kruunun kokki Heikki Niska lausuu pyydettäessä myös runoja.
Helsinkiläinen ravintolakulttuuri kukoistaa. Kotikaupunkimme ravintolat ovat tällä hetkellä telluksen cooleimpia Buenos Airesin ja Reykjavikin rinnalla. Unohda Lontoo ja New York.

Muutama tärppi joita ei kannata missata:

Kolme Kruunua. Useita runokirjoja julkaissut chef Heikki Niska lausuu pyydettäessä säkeitä salin puolella. Ruskalautasella löytyy kotimaista siikaa ja poroa. Signatuuridrinkki on yhden tähden Jallu kuivana.

Lasipalatsi. Ravintoloitsija ja keittiöpäällikkö Sami Hiltunen vaalii suomalaisia makuja, sveitsiläisranskalaisella taustalla. Finnish Wild Menu sisältää kymmenen kalalajia, mm. nahkiaisia, savumuikkuja, siianmätiä ja kantarellimuhennosta.

Savoy. Muotoilija Paola Suhonen ja keittiöpäällikkö Kai Kallio lyövät päänsä yhteen. Syksyn ja talven ”Rouva”-mallisto esitellään lounaalla 22.9. ja dinnerillä 23.9. Kyytipoikana tarjotaan Savoyn patasorsaa perinteiseen tapaan.

Mecca. Hans Välimäen keittiö saa lisävauhtia Hammi ja Maikku Mettisen muotinäytöksestä. Ultrapotkua tuo tanssiakrobatiaryhmä Hurja Ruuth, jonka esitykseen Dj Bunuel suunnittelee musiikin.

Nokka. Suomen parhaiksi valitut raaka-aineet kukoistavat Matti Lempisen suunnittelemassa ateriakokonaisuudessa. Perjantaina 23.9. paikalla poromies Hannu Lahtela, jonka Poron kylmäsavu 64 kuuluu ravintolan peruskamaan.

La Cocina. Moderni yllättävyys lukeutuu Sam Rekolan valtteihin pohjoisespanjalaisessa keittiössä. Menun virikkeet tulevat Carolina Herreran tuoksuista. Chic, 212 Woman, 212 Man, Chic for Men ja 212 Sexy.

Sasso. Helsingin pohjoisitalialaisen pyhätön eteen pysäköidään käsintehty Ferrari. Marko Koskinen luotsaa keittiönsä Emilia-Romagnan rannikolle, pikkuisen Fellinin hengessä. Tortellenit.

FishMarket. Pohjoisepan kalaravintola saa vieraakseen Gissur Gudmonssonin Reykjavikin sataman Tveir Fiskar –ravintolasta. Gudmonsson tunnetaan mm. Bocuse d’Or -kokkikisan tuomarina. Islantilaisia merenherkkuja.

Havis. Etelärannan kalaravintola ymppää uutta sykettä Dj Slow:n rytmeistä. Uudet design-astiat löytyvät Alvar Aallon klassikoista. Niitä saa myös ostaa illan päätteeksi kotiin. Tiskattuina. Loimutettua siikaa, fenkoli-calamarihöystöä ja sitrusvinaigretteä.

Eat & Joy 21.-25. syyskuuta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi