Ideoi Teurastamon piha

Työpajassa voi viettää koko päivän tai piipahtaa antamassa palautetta.

Tunnelmia Teurastamon elokuiselta piknikiltä.
Tunnelmia Teurastamon elokuiselta piknikiltä.

Helsingin kaupungin teurastuslaitoksena aikoinaan toimineet punatiiliset rakennukset muodostavat suojaisan sisäpihan, jota ympäröivät myymälät, ravintolat ja tapahtumat. Nyt kaupunkilaiset pääsevät ideoimaan Teurastamon pihaa.

Torstaina 18.10. järjestetään kaikille avoin aivoriihi pihan toteutuksesta Kahvila-Ravintola Palemassa. Sunnuntaina 21.10. Kellohallin lukusalissa järjestetään käytännönläheisempi workshop, jonne kaikki ovat tervetulleita suunnittelemaan pihaa. Workshopissa voi halutessaan viettää vaikka koko päivän tai piipahtaa kahvilla ja antaa samalla palautetta.

Osallistujat voivat tuoda mukanaan 1–5 esinettä, jotka liittyvät jotenkin tunnelmaan, visuaaliseen ilmeeseen, johonkin toimintoon tai mihin tahansa ideaan, jonka he haluaisivat tulevan toteutetuksi pihalla.

"Yhteistyö lähialueen asukkaiden ja kaupunkilaisten kanssa on itsestään selvä asia. Harvemmin ihmiset ottavat omakseen paikkaa, jonka muotoutumiseen he eivät itse ole saaneet vaikuttaa. Teurastamon piha rakennetaan kaikille meille – se ei ole yhden miehen tai viraston visio", toteaa kaupungin ruokakulttuuristrategiaa luotsaava Ville Relander tiedotteessa.

Entisen teurastuslaitoksen vanhoja rakennuksia remontoidaan vähitellen ja ensimmäiset ravintolat ja myymälät ovat jo aloittaneet toimintansa.

Toiminnassa ovat jo ravintola ja tapahtumatila Kellohalli, Pasta Factory Helsingin tehtaanmyymälä sekä lihakauppa ja ravintola Teurastamon Portti. Designpääkaupunkivuoden ruoka- ja muotoilutapahtumien päänäyttämönä toimivan Kellohallin ohjelmassa nähdään mm. ruokakirpputoreja, brunsseja ja erilaisia projekteja muotoilun ja ruoan parissa.

Teurastamon pihan workshopit torstaina 18.10. klo 17–19 ja sunnuntaina 21.10. klo 10–16. Teurastamo sijaitsee Kalasataman ja Sörnäisten kupeessa, osoitteessa Työpajankatu 2. Tsekkaa myös tapahtuma Facebookissa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi