Ihana Art Goes Kapakka: yli 300 kulttuuritapahtumaa ympäri kaupunkia

Musiikin, taiteen, juoman ja ruoan ystävät kutsutaan koolle jälleen kapakoihin ympäri Helsinkiä.

Kuva: Ville Malja / Art Goes Kapakka

Nyt ravintoloissa viihtyy tuoppi handussa vieläkin mukavammin, kun Art Goes Kapakka -kaupunkifestari tuo Helsingin ravintolaympäristöön tänäkin vuonna aimo annoksen taidetta, musiikkia, keskusteluja ja ruokatapahtumia. Mikä olisi parempi tapa viettää kesän viimeistä kuukautta, kuin olemalla yhdessä muiden kulttuurin ystävien kanssa.

Kapakat täyttyvät soivista sävelistä, kun musiikin pitkän linjan ammattilaiset ja tuoreet tuttavuudet ottavat haltuun Helsingin kapakat ja ravintolat. Muun muassa jazztrio Herd svengaa William K. Kurvissa, ja Suomi-grimen pioneeri Horse Attack Sqwad räppää hevosista Zetorissa. Monipuolinen musiikkitarjonta mukailee monenlaisia musamakuja. Intiimien live-esiintymisten lisäksi 122 kuoroa ja lauluryhmää – yli 2200 laulajaa –, kiertää Helsinkiä osana Art Goes Kapakan ohjelmistoa. Kuorot starttaavat Senaatintorilta torstaina 17. elokuuta, ja jatkavat kierrosta Art Goes Kapakoihin. 

Musiikin lisäksi mukana on myös muita esittävän taiteen tapahtumia, kuten Reijo Niinirannan Kalevala-paperianimaatio vuodelta 1975 osana Kalevala Live -esitystä, sekä Runopuhelin-performanssi, joka tuo rakkausrunot kuppiloihin. Teatterikollektiivi Oblivia taas tuo yllättävästi metsäneläimet baaripöytiin esityksessään The Nature Theatre of Oblivia.

Helsingin taiteilijaseuran Taidelainaamon kuratoima kuvataiteen näyttelysarja kulkee nimellä “Silmäniloa tunteella”. Näyttelykokonaisuudessa on mukana 24:n nykytaiteilijan teoksia ympäri ravintoloita. Esimerkiksi Fazer Caféssa voi ihastella Yasushi Koyaman panda-veistoksia, ja Elmun Baarissa on esillä Arttu Sailon räväköitä maalauksia.

Kuvataiteen ja musiikin iloisen ohjelmiston lisäksi Art Goes Kapakka tarjoaa myös ajankohtaisia ilmiöitä ja ihmisiä käsitteleviä keskustelutilaisuuksia. AGK Pohtii -ohjelmakokonaisuudessa tutustutaan muuan muassa scifi-kirjallisuuteen, Helsingin historiaan valokuvien kautta, sekä vaikkapa Gösta Sundqvistin elämään ja merkitykseen suomalaisessa piilotajunnassa.

Ravintolat eivät tietenkään olisi mitään ilman huimaa makumaailmaa. Art Goes Kapakka sukeltaa ruokakulttuurin pariin tarjoamalla ruoan ja juoman asiantuntijoiden vetämiä tilaisuuksia, joissa voi myös maistella teemaan sopivia herkkuja. Esimerkiksi ravintola Careliassa on mahdollista tutustua sienien säilöntään ja käyttöön keittiömestari Marko Lomanin sekä sienestäjä ja metsänhoitaja Mikko Haverin johdolla. Mukana on kiinnostavia oppitunteja lisäksi mokkapaloista, viineistä ja oluista!

Tsekkaa kaikki mukana olevat ravintolat ja tarkempi ohjelmisto Art Goes Kapakan sivuilta.

Art Goes Kapakka, 17.26. elokuuta.

Yasushi Koyama, Panda & Friends
Yasushi Koyama, Panda & Friends

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi