Il Siciliano Espa hurmaa vaativankin herkuttelijan: Näitä sisilialaisia erikoisuuksia et muualta löydä!

Il Siciliano on Pohjoisesplanadin helmi, jonka ruoka- ja juomatarjonta ovat vertaansa vailla.

Kaupallinen yhteistyö

Pistaasitiramisun resepti on huippusalainen.
Pistaasitiramisun resepti on huippusalainen. Kuva: Il Siciliano
  • Mikä: Sisilialainen ravintola
  • Missä: Pohjoisesplanadi 21
  • Mitä: Herkullista ruokaa ja huippuviinejä

Maukasta ruokaa, laatuviinejä ja huippupalvelu. Muun muassa nämä ovat asioita, jotka keräävät kehuja ravintola Il Sicilianon tyytyväisiltä asiakkailta. Jos et usko, kannattaa ravintolan tarjontaan lähteä tutustumaan itse - et taatusti pety!

Aitoa sisilialaista ruokaa

Viime vuoden heinäkuussa Esplanadille avautunut Il Siciliano on ainutlaatuinen ravintola monellakin tapaa. Ensinnäkin Il Siciliano ei ole italialainen, vaan sisilialainen ravintola, jonka ruoka- ja viinilista kunnioittavat tämän saaren ainutlaatuista ruokakulttuuria.

Il Sicilianon keittiössä annokset valmistetaan sisilialaisilla resepteillä huippuraaka-aineista. Maistamisen arvoiseksi annokseksi Il Siciliano Espan ravintoloitsija mainitsee perinteisen Pasta alla Norman, munakoisoa, tomaattia ja ricotta-juustoa sisältävän annoksen, jonka valmistaminen aloitetaan jo päiviä ennen tarjoilua. Näin varmistetaan, että maku on annoksessa enemmän kuin kohdallaan.

Pasta alla Norma on maistamisen arvoinen elämys.
Pasta alla Norma on maistamisen arvoinen elämys. Kuva: Il Siciliano

Myös pizzat, aivan kuten muutkin ruoat, valmistetaan Il Sicilianossa huolella.

“Meillä on tarjolla roomalaistyyppistä rapeaa pizzaa, jonka taikinan valmistus vie kaksi päivää.”

Pizza Bresaola ja mustekala-annokset maistuvat sisilialle.
Pizza Bresaola ja mustekala-annokset maistuvat sisilialle. Kuva: Il Siciliano

Ravintolan todellinen erikoisuus on pistaasitiramisu, joka valmistetaan monen yllätykseksi gluteenittomana. Tämän täydellisen, runsaasti kehuja keränneen jälkiruoan resepti on niin salainen, ettei sitä paljasteta edes työharjoittelijoille.

Vaikka loppuun asti hiotut reseptit ja valmistusprosessit vievät paljon aikaa, kaikki tämä tähtää siihen, että asiakkaiden lautasille päätyy vain ja ainoastaan parasta. Asiakkaiden tyytyväisyys on asia, josta ravintola ei tingi missään tilanteessa.

Ricotalla täytetty keksi, Cannolo, on yksi sisilialaisista erikoisuuksista.
Ricotalla täytetty keksi, Cannolo, on yksi sisilialaisista erikoisuuksista. Kuva: Il Siciliano

Viinejä, joita ei muualta saa

Jos ruoat ovat kerran huippuluokkaa, niin ovat myös viinit. Il Sicilianossa laseihin ei kaadeta mitä tahansa, vaan tarjolla on huolella valittuja, Sisiliasta tuotuja laatuviinejä.

“Viinit ovat todella laadukkaita ja sellaisia, joita ei muualta saa. Jos johonkin viiniin tykästyy, sitä pitää tulla nauttimaan meille", ravintoloitsija toteaa.

Loppuun asti mietitty linja jatkuu myös ravintolan sisustuksessa, joka antaa viimeisen silauksensa ruokaelämykselle. Ravintolan todellinen helmi on viinikellari, jossa voit nautiskella ruoasta ja viineistä rosoisten seinien ja viinipullorivistöjen ympäröimänä.

Il Siciliano Espan sisustus on raikas ja viihtyisä.
Il Siciliano Espan sisustus on raikas ja viihtyisä. Kuva: Il Siciliano

Il Sicilianoon voi poiketa myös terassille, joita löytyy tästä paikasta peräti kaksin kappalein. Terassien suhteen kannattaakin pysyä kuulolla, sillä suunnitelmia terassikansan ilahduttamiseksi on jo tehty.

“Tarkoitus on ryhtyä järjestämään tänä kesänä livemusiikkia keskiviikosta lauantaihin.”

Ravintola Il Siciliano palvelee asiakkaita ti-la 11-20, su 12-19.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi